Shakira are probleme cu legea și riscă să ajungă după gratii. Procuratura spaniolă anunță că va face plângere împotriva artistei pentru evaziune fiscală, iar pedeapsa poate ajunge până la doi ani de închisoare.

La fel cum s-a întâmplat și în cazul unor fotbaliști celebri, precum Leo Messi, Shaq este acuzată că a fi fraudat Fiscul din Spania cu aproape 15 milioane de euro. Publicația La Vanguardia scrie că Shakira ar fi evitat plata impozitelor pe venit între anii 2011 și 2014. Deși are domiciliul în peninsula Iberică, artista se apără și spune că „a îndeplinit toate obligațiile tributare şi nu datorează nimic trezoreriei spaniole”. În plus, o mare parte din bani au fost câștigați din concerte și deplasări în afara țării.

Cu toate astea, legea din Spania prevede că dacă locuiești mai mult de șase luni în această țară, trebuie să-ți declari veniturile și să plătești impozit către statul spaniol. Altfel, pedeapsa poate ajunge până la doi ani de închisoare. Shakira spune că acest caz este „unic, având în vedere că sunt cetățean străin în Spania ale cărui venituri vin, practic în totalitate (96%), din străinătate”.