A stat aproape doi ani departe de scenă și de muzică, a călătorit și s-a lăsat inspirat de logodnica lui, Cherry Seaborn. Așa s-a născut albumul "Divide", cu care Ed Sheeran a dat lovitura.

Cântărețul britanic a devenit cel mai bine vândut artist al anului 2017. Anunțul a fost făcut de International Federation of the Phonographic Industry, organizația care reprezintă interesele industriei de înregistrări muzicale la nivel global.

OSCAR 2018 | PATRU filme nominalizate la Oscar care au stârnit controverse. Trebuie să le vezi!

Albumul lui Ed Sheeran, "Divide", al treilea din cariera sa, a fost cel mai bine vândut material discografic anul trecut, iar "Shape of You" a fost single-ul care a înregistrat cele mai mari vânzări. De altfel, "Divide" a doborât multe recorduri, inclusiv pe site-ul de streaming Spotify - unde a fost accesat de 57 de milioane de ori doar în ziua în care a fost lansat, iar "Shape of You", primul single lansat în 2017, a depășit 3,3 miliarde de vizualizări pe Youtube.

Ed Sheeran a fost urmat în topul celor mai bine vânduți artişti de Drake, Taylor Swift, Kendrick Lamar, Eminem, Bruno Mars, The Weeknd, Imagine Dragons, Linkin Park şi The Chainsmokers. În plus, Sheeran a devenit al cincilea artist care primeşte acest titlu după One Direction în 2013, Taylor Swift (2014), Adele (2015) şi Drake (2016).