Avicii știa că starea lui de sănătate e precară și a presimțit că nu va mai rezista mult. În 2016, atunci când s-a retras din muzică, i-a avertizat pe producători că va muri dacă mai continuă în același ritm.

Un documentar despre viața lui Avicii scoate la lumină detalii neștiute despre motivele care l-au determinat să renunțe la show-uri în 2016. Potrivit The Mirror, Avicii și-ar fi avertizat managerii că o să cedeze dacă va continua să meargă în turnee, dar aceștia l-ar fi obligat să continue. 

DJ-ul și producătorul suedez a povestit în documentarul ”Avicii: True Stories” despre încercarea de a renunța la concerte: ”Le-am spus că nu o să mai pot susține concerte. Făcusem 813 show-uri în 8 ani, eram epuizat. Le-am spus că o să mor, am spus-o de multe ori. Când am decis să mă opresc, mă așteptam la altceva. Mă așteptam la sprijin, nu mă așteptam ca oamenii să mă oblige să mai susțin show-uri. Văzuseră cât eram de bolnav, dar m-am lovit de refuzuri când am vrut să mă opresc din a mai concerta”, a povestit atunci Tim Bergling.