Pe Smiley îl știe o țară întreagă, încă de pe vremea când cânta în trupa Simplu. Fanii s-au obișnuit atât de tare cu numele lui de scenă, încât atunci când aud pe cineva că îi spune pe numele real, Andrei, ridică din sprâncene. Artistul a făcut un filmuleț pe TikTok în care a explicat de unde vine numele Smiley și cum și l-a ales. 

Smiley, aka Andrei Tiberiu Maria, își face timp să citească mesajele pe care le primește de la fanii lui de pe rețelele de socializare și le răspunde la unele curiozități. Artistul a publicat un filmuleț pe TikTok în care a lămurit una dintre curiozitățile cel mai des întâlnite în rândul fanilor: de ce a ales să se prezinte drept Smiley? ”Pentru că îi fac pe alții să zâmbească”, a răspuns artistul. 

Smiley și-a primit porecla atunci când a intrat în trupa Simplu și toți colegii lui de trupă aveau un pseudonim, la momentul respectiv: CRBL, Piticu', Francezu' și Omu' Negru. Andrei a simțit că i s-a potrivit atât de bine numele Smiley, încât l-a păstrat și după ce trupa s-a destrămat. Băieții au cântat în această formulă între 2000 și 2011, după care au ales să meargă pe drumuri separate. Doar Smiley și CRBL și-au continuat drumul în muzică, pe cont propriu. 

 

@smiley_omul

Multi ati intrebat, multi n-ati intrebat…Eu las asta aici oricum! 😂 ##mynameis ##smiley ##thankyouall

♬ Oarecare - Smiley