Industria filmului de la noi din țară începe să promită din ce în ce mai mult. După ce documentarul ”Colectiv” a primit nu una, ci două nominalizări la Oscar, acum a venit timpul unui alt anunț pentru iubitorii filmelor în care apar actori români.

”The Protege” este producția care îi va aduce împreună pe Samuel L. Jackson, Michael Keaton, Tudor Chirilă, Florin Piersic Jr., George Piştereanu şi Cosmin Dominte. Filmul este programat să apară pe data de 20 august, iar cel care a scris câteva rânduri despre producție, dar și despre experiențele de pe platourile de filmare a fost Tudor Chirilă.

”Anul trecut prin februarie filmam la proiectul ăsta fără nici cel mai mic gând că viața ni se va da peste cap în halul ăsta. Am întâlnit o echipă fantastică cu mulți profesioniști români, ceea ce m-a bucurat. Adevărata întâlnire însă a fost cu regizorul Martin Campbell (Golden Eye, Mask of Zorro, Casino Royale). Am lucrat cu el ireproșabil. Martin este o mașinărie. Meticulos, organizat până în cele mai mici amănunte, întotdeauna în control pe platou, el este cu adevărat întruchiparea liderului pe care un actor îl așteaptă în regizor. Nimic nu este întâmplător în procesul lui de lucru. Respectul lui pentru actor este la cote maxime și asta se poate observa din atenția cu care tratează fiecare rol, indiferent de lungime. Martin poate să piardă o oră desenând sau repetând trasee pentru figuranți ca să obțină naturalețea pe care o caută într-o coregrafie colectivă. Recunosc că a fost o binecuvântare să lucrez cu el. Bucuria și mai mare a fost anul ăsta când Martin m-a invitat la al doillea proiect, unde am o apariție fulgerătoare, dar importantă pentru biografia mea. În sfârșit, filmul, care s-a turnat contracronometru, pentru că în UK se închidea hotel după hotel, iar echipa încerca să fie mereu cu un pas înaintea pandemiei, se va lansa pe 20 august. Sper să băgați un ochi că va fi cu adevărat un regal de action movie. Revin curând cu mai mult material.”