Will.i.am a primit o veste teribilă, mai ales pentru un muzician. Riscă să-și piardă definitiv auzul, după ce medicii l-au diagnosticat cu tinitus, o afecțiune ce provoacă pierderea ireversibilă a auzului.

„Am 43 de ani. Când am fost la medic și mi-am făcut un test mi-au spus că, din punctul de vedere al auzului, sunt mult mai bătrân. În 2007 și 2013 mi-am făcut teste…Este vorba despre o pierdere a auzului ireversibilă”, a declarat membrul formației Black Eyed Peas, pentru The Sunday Times.

Will.i.am a aflat totul după ce a avut impresia că aude zgomote anormale. Atunci a intrat în panică și s-a prezentat la medic. Verdictul doctorilor a picat ca un trăsnet. De când a aflat că riscă să-și piardă auzul, cântărețul și-a schimbat radical modul de viață, devenind „violent de vegan”. „Sunt violent de vegan. Mă lupt să devin mai sănătos și pentru o planetă mai sănătoasă. Mi-am dat seama că mănânc produse lactate animale putrezite. Este dezgustător. Folosim tehnologia wireless. Plasăm sateliți pe orbită. Și ne purtăm ca niște prădători sălbatici? Nu am evoluat?!”, a declarat Will.i.am.

Will.i.am, Apl.De.Ap, Taboo şi Fergie au format în 1995 The Black Eyed Peas. Melodiile lor sunt cunoscute în întrega lume, iar cei patru au reuşit de fiecare dată să se poziționeze pe primele locuri în topuri.