Justin Bieber a făcut o schimbare de look și și-a pus în cap nu numai o parte dintre fani, ci a atras critici și de unde nu se aștepta. Biebs a fost acuzat de furt de identitate culturală și mai mulți reprezentanți ai persoanelor de culoare l-au condamnat pentru alegerea făcută. 

Justin s-a afișat în weekend pe Instagram cu părul făcut dread-uri. Nu este prima dată când artistul optează pentru un astfel de look și atrage critici din partea comunității care îl urmărește. S-a întâmplat și în 2016, când a optat pentru un look asemănător, dar se pare că nu s-a învățat minte atunci. La fel ca atunci, Biebs a fost acuzat că și-a însușit un look specific persoanelor de culoare și că nu este deloc potrivit să poarte dread-uri. 

IN-SA-NE! El este artistul care le-a luat fața lui Justin Bieber și The Weeknd în Billboard. Ai ascultat ”Rapstar”?

”Când văd o persoană albă în mass-media care poartă o coafură neagră, mă enervează. Sunt furios, pentru că acest standard nu există atunci când o persoană de culoare poartă părul în acest fel. Nu este normal să porți ceva atât de semnificativ din punct de vedere istoric și să ignori conflictele care au stat în spatele acestui tip de coafură”, a declarat pentru The Guardian Stephanie Cohen, cofondator al Halo Collective.

Justin Bieber a vorbit despre cea mai neagră perioadă din viața lui: ”Bodyguarzii veneau să verifice dacă mai am puls”

Potrivit presei internaționale, supărarea multora vine din faptul că Bieber și-a atribuit un look care are legătură cu discriminarea cu care se confruntă persoanele de culoare, o coafură statement care care conotații istorice adânci: se spune că războinicii Mau Mau din Africa de Est purtau părul într-un fel pe care coloniștii britanici îl considerau ”dreadful” (îngrozitor).