Dacă foloseai YouTube în 2007, probabil îți aduci aminte de primul viral din istoria platformei video. Filmulețul cu doi frățiori simpatici, în care unul îl mușcă de deget pe celălalt, urmează să fie vândut sub formă de NFT și eliminat de pe platformă. 

Cei care folosesc platforma YouTube de la începuturile ei își amintesc, probabil, unul dintre primele filmulețe devenite virale. Este vorba despre un videoclip cu doi copii, frați, în care cel mai mic îl mușcă pe cel mare de deget, iar acesta din urmă, foarte supărat, spune: ”Charlie bit me!” Filmulețul a circulat intens în anii aceia și a rămas până astăzi un clasic al YouTube-ului. A adunat până în prezent 880 de milioane de vizualizări, dar pe 23 mai urmează să fie eliminat de pe platformă, pentru că se vinde sub formă de NFT. 

Povestea filmulețului este una cel puțin interesantă: în 2007, tatăl băieților a încărcat filmulețul pe YouTube, pentru că nu l-a putut trimite pe e-mail rudelor din America, din cauza dimensiunii mari a filmulețului. Fără să știe prea bine cum funcționează platforma, omul a pus bazele unui viral. Acum, băieții au 15, respectiv 17 ani, iar imaginile cu ei doi din copilărie vor fi vândute sub formă de NFT, ceea ce înseamnă că pierd drepturile asupra lor, așa că vor fi eliminate și de pe YouTube. Din ce în ce mai multe videoclipuri, meme-uri și postări de pe Twitter se vând în acest fel, ca și cum ar fi opere de artă. Dă-i play cât mai poți!