În 2012, Alex Mica a apărut de nicăieri și a lansat piesa ”Dalinda”. Instant, a devenit hit și a ocupat pentru multe săptămâni la rând locul 1 în Most Wanted. Acum, la 8 ani de la lansarea piesei, artistul a revenit pe una dintre cele mai importante scene.

”Dalinda” a fost una dintre revelațiile anului 2012. Alex Mica nu a reușit să cucerească doar fanii de la noi din țară, ci a depășit granițele tării căutând pe Dalinda. ”Dalinda a existat în carne și oase. Am văzut-o în clubul Heaven din Timișoara. Îi cunosc doar numele. Ne-am mai văzut de câteva ori. Am dansat împreună… I-am spus ce simt pentru ea… Nu a fost interesată”, povestea artistul.

În 2012, Alex Mica a atins apogeul carierei lui. Artistul a fost invitat la Forza ZU în Timișoara unde a cântat în fața a 60.000 de oameni. Momentul de la Forza ZU s-a numărat printre cele mai frumoase experiențe din cariera artistului. Dacă vrei să vezi cum s-a auzit ”Dalinda” în fața a 60.000 de oameni, te ajutăm noi.

În viață, rar există și a doua șansă. În 2020, Alex Mica a decis să reexperimenteze emoțiile cântatului pe scenă, așa că a ales să participe la X Factor. Anul acesta, Mica a vrut să îi impresioneze pe cei patru jurați de la X Factor și a ales să cânte o piesă în limba română și italiană. Membrii juriului aproape că nu l-au recunoscut până când acesta nu și-a spus numele. Cea care și-a adus aminte de perioada de glorie a lui Alex Mica a fost Delia. ”Dalinda” mi-a schimbat viața și în bine și în rău. Succesul este în primul rând împlinirea sufletească, cum de am ajuns eu un simplu băiat de la țară să schimb ceva în sufletele oamenilor. Mulți mi-au spus că piesa aia le-a schimbat viața, că mulți și-au găsit jumătatea pe acea piesă.”, a declarat Alex Mica în audiții la X Factor.