Faptul că TikTok-ul ascunde adevărate comori, nu mai este un secret pentru nimeni. Pe lângă miliardele de videoclipuri de makeup, de house cleaning și alte tips&tricks, există un tip care a reușit să îi impresioneze pe toți cu abilitățile lui de transformare. Unde mai pui că totul se bazează doar pe tehnici de editare?

Jessie Richard poate da oricând lecții de editare foto chiar și celor mai pricepute nume din industrie. Tânărul a dat startul unui adevărat trend pe TikTok și, până acum nu are competiție sau, cel puțin, nimeni nu se ridică la nivelul lui. Jessie primește multe provocări din partea urmăritorilor care îi sugerează vedetele în care să se transforme și nimic nu este prea complicat pentru el. Videoclipurile lui Jessie devin instant virale, iar cele 2.2 milioane de urmăritori își fac treaba și îl copleșesc pe aceasta cu like-uri.

Justin Bieber, Harry Styles, Zac Efron, Leonardo DiCaprio și Tom Holland sunt doar câteva nume care au trecut prin procesul de transformare al tiktokerului. Jessie Richards are 24 de ani și a studiat arta deepfake-ului, de aceea se transpune cu ușurință în orice personaj. Întrebat de către un urmăritor de ce totul pare atât de real, Jessie a răspuns: ”Am creat aceste deepfake-uri pentru a le arăta tuturor că acest fenomen are și o parte bună. Am adus bucurie milioanelor de oameni de pe TikTok și Youtube. De fiecare dată când oamenii se sperie de deepfake și de ceea ce fac eu, le reamintesc că același lucru se întâmplă și în cazul Photoshop-ului.”

Pentru cei care nu știu sau nu și-au dat seama din videoclipurile lui Jessie, deepfake-ul este tehnologia presupune să suprapui fața sau vocea cuiva într-un filmuleț și să creezi un vizual care pare foarte real.

@iamjesserichards On a scale of 1-10 how creepy is this? #zacefron ♬ Build a B*tch - Bella Poarch
@iamjesserichards I bet no one has done this for the Taylor trend #zacefron ♬ Wildest Dreams (Taylor's Version) - Taylor Swift
@iamjesserichards Hands up for Leo #deepfake ♬ original sound - Kiera Lyons 🕯🕰🗝