Problema legată avorturilor, dar și de legiferarea acestora a scandalizat o lume întreagă, iar vedete nu au stat nici ele indiferente. Halsey este unul dintre numele sonore care și-a manifestat vehement părerea cu privire la această decizie și a vorbit deschis despre probleme cu care s-a confruntat și ea. 

După o sarcină pierdută și două operații, Halsey și-a îndeplinit cel mai mare vis: acela de a deveni mamă. Artista a povestit în mai multe rânduri că s-a luptat ani buni cu o boală care afectează milioane de femei: endometrioză. Afecțiunea este una dificil de diagnosticat, iar cântăreața a primit mai multe diagnostice greșite înainte de a-și descoperi boala. Odată stabilită problema, a trebuit să treacă prin două operații, în 2017 și 2018, pentru a se vindeca și pentru a avea șansa să devină mămică. 

Endometrioza este o boală care provoacă infertilitate, iar Halsey a aflat pe propria piele cât de dureroasă poate fi experiența. Acum, când își ține în brațe bebelușul, poate spune că suferința nu a fost în zadar. Halsey a povestit în urmă cu trei ani despre lupta ei cu boala și a tras un semnal de alarmă asupra suferințelor prin care trec femeile înainte de a primi un diagnostic corect. Ceea ce nu mulți fani știu este că Halsey a trecut și prin experiența neplăcută a avortului. Deși pentu multe femei acesta este un episod trist, pe artistă a ajutat-o foarte mult, ba chiar a salvat-o de la moarte și i-a permis să aibă o sarcină normală după.

„Multă lume mă întreabă dacă, din moment ce am dus la bun sfârșit o sarcină, după ani de zile de încercări, nu mi-a schimbat opinia despre avort. Răspunsul este un nu cât se poate de ferm. De fapt, acum sunt chiar mai pro-avort decât înainte.”, a spus răspicat Halsey.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by halsey (@iamhalsey)