The Weeknd a luat foc după ce a fost lăsat pe dinafară de către organizatorii Premiilor Grammy. Artistul s-a supărat rău din cauză că nu a primit nicio nominalizare pentru muzica lansată în ultimul an.

The Weeknd a rupt topurile și platformele de streming cu piesele de pe albumul ”After Hours”, lansat în 2020. A bătut recorduri de vânzări și de ascultări și a cucerit topurile și totuși, recunoașterea pe care o aștepta cel mai mult a întârziat să apară. Artistul nu a primit nicio nominalizare la cele mai importante premii din industria muzicală și a declarat pentru The New York Times că simte ”supărare, furie și confuzie” din cauză că a fost lăsar pe dinafară de către comisia care face nominalizările. 

Canadianul nu este singurul artist supărat pe organizatorii Premiilor Grammy. După ce s-a anunțat lista nominalizărilor, și Zayn Malik și-a exprimat frustrarea că nu a primit nici măcar o nominalizare. Ambii artiști au cerut mai multă transparență din partea organizatorilor, iar The Weeknd a mers chiar mai departe și plănuiește să boicoteze Grammy-urile. Mai mulți producători din industria muzicală i-au dat dreptate și sunt de părere că The Weeknd a avut cel mai bun album din 2020 și că merita măcar o nominalizare. 

Gala Premiilor Grammy este în noaptea de duminică spre luni, live pe canalul american CBS.