Festivalul de Film de la Cannes este unul dintre cele mai așteptate evenimente din industria cinematografică și nu numai. Anul acesta, întreaga ceremonie a debutat în forță, iar criticii de modă au început deja să analizeze primele vedete sosite pe covorul roșu. 

Festivalul de Film de la Cannes și-a deschis, oficial, porțile. Cele mai cunoscute nume din industria cinematografică au semnat deja prezența la eveniment. Cea de 75-a ediție se anunță a fi una de excepție, mai ales că toate producțiile trebuie să își ia revanșa față de pandemia care le-a pus bețe în roate.

Așa cum era de așteptat, evenimentul a debutat cu un discurs al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Acesta nu s-a putut abține și a făcut trimiteri la liderul de la Kremlin și la filmul cu Charlie Chaplin. „Avem nevoie de un nou Chaplin care să demonstreze că cinemaul nu este mut" în fața războiului din Ucraina. Vom continua să luptăm, nu avem altă opțiune (...) Sunt convins că «dictatorul» va pierde”, a spus Volodimir Zelenski în discursul său.

Momentan, Festivalul de Film de la Cannes abia a început, dar câteva ținute au reușit să atragă atenția criticilor de modă. Ți-am lăsat aici câteva dintre ele.