Facebook ar putea deveni o amintire în curând. Nu vorbim despre rețeaua de socializare în sine, ci despre numele ei, pentru că Mark Zuckerberg se gândește să schimbe numele companiei. Vestea a fost dată de mai multe ziare internaționale, dar ideea schimbării este încă la stadiul de propunere. 

Informația că Mark Zuckerberg ar vrea să schimbe numele celei mai cunoscute rețele de socializare a fost publicată prima dată de către cei de la The Verge, apoi a fost preluată și de Reuters și The Guardian. Facebook ar urma să își schimbe numele, iar propunerea urmează să fie discutată la conferința anuală a companiei, care va avea loc pe 28 octombrie. Schimbarea ar urma să aibă loc într-un context în care Mark și-a propus să transforme rețeaua de socializare în ceva mai mult, într-un ”metavers”, mai exact, adică un univers virtual, în care oamenii își pot folosi imaginația pentru a depăși barierele lumii reale. 

Presa internațională scrie că peste 100.000 de angajați de la Facebook lucrează la sistemul hardware care în viitor ar urma să stea la baza acestui ”metavers” la care visează Mark Zuckerberg. Facebook este, la ora actuală, cea mai populară aplicație din România, fiind urmată de Instagram și TikTok. Deocamdată nu se cunoaște numele pe care Mark l-a ales pentru Facebook.