Vești triste pentru toți cei care sunt fanii Universului Disney. Gigantul desenelor animate este pe cale de a pierde unul dintre cele mai faimoase personaje și anume, pe Mickey Mouse. Deși pare greu de crezut, totul este cât se poate de real.

Mickey Mouse nu mai are nevoie de nicio prezentare. Personajul de desene animate a scris istorie și este unul dintre cele mai cunoscute caractere din lumea Disney. Acesta a fost creat în 1928, iar în 2024 ar putea să părăsească lumea Disney.

Ca o consecință a drepturilor de autor din America, gigantul Disney ar putea pierde în curând drepturile exclusive asupra lui Mickey Mouse. Mickey va intra în domeniul public în 2024, după aproape 95 de ani de la crearea sa.

Daniel Mayeda, directorul asociat al Documentary Film Legal Clinic at UCLA spune că expirarea licenței de drepturi de autor vine la pachet cu anumite limite. „Poți folosi în continuare personajul Mickey Mouse în scopul în care a fost creat pentru a da naștere propriilor tale povești cu ajutorul lui. Dar trebuie să o faci în așa fel încât oamenii să nu fie trimiși cu gândul la Disney, ceea ce este puțin probabil, având în vedere cât au investit ei în acest personal. În teorie, Disney poate spune că ai încălcat noțiunea de marcă înregistrată.”

Mickey Mouse a apărut pentru prima dată în desenul alb-negru „Steamboat Willie”. Potrivit Muzeului Național de Istorie Americană, „de-a lungul timpului, Mickey Mouse a trecut prin multe transformări fizice, dar și de personalitate”.