Dacă te întrebi cât de departe va ajunge tehnologia în următorii 10 ani, îți spunem doar atât: se va construi primul hotel spațial, iar turismul spațial nu va mai fi doar o utopie. 

Primul hotel din spațiu se va afla pe orbita Pământului și va putea găzdui aproximativ 400 de persoane, potrivit Daily Mail. Proiectul celor de la Orbital Assembly Corporation (OAC) ar urma să fie demarat în 2025, urmând ca în 2027 să fie gata să găzduiască primii turiști. Stația spațială va avea forma unui cerc uriaș și se va roti în continuu, pentru a genera gravitație. Aceasta ar urma să fie similară cu gravitația care este pe suprafața Lunii. 

Hotelul ar urma să aibă aproximativ aceleași facilități ca orice hotel obișnuit, printre care restaurante tematice, spa, cinematograf, sală de fitness etc. Stația va fi compusă din mai multe module, unele dintre ele urmând a fi închiriate pentru companii sau guverne ale unor țări și folosite ca centre de instruire pentru astronauții care se pregătesc pentru misiuni pe Marte. 

Delia a povestit la un moment dat, când a fost invitată într-un podcast, că i-ar plăcea să experimenteze acest gen de turism, când va fi disponibil. Se pare că momentul nu e foarte departe, iar primul pas concret în acest sens a fost deja făcut. Un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire, cum ar spune un proverb celebru.