Nimic nu i-a afectat pe artiști mai mult decât pandemia. Odată cu noile reguli impuse, aceștia au fost nevoiți să își ia adio de la concerte și de la întâlnirile cu fanii.

Artiștii sunt una dintre categoriile cele mai afectate de pandemia de Coronavirus. Din luna martie și până acum, majoritatea lor nu au mai urcat pe scenă și se pare că nu o vor face prea curând. Lipsa concertelor atrage după sine lipsa banilor, iar artiștii au început să ia măsuri în privința asta. Dacă unii dintre ei deja s-au trecut pe schema de ajutor primit de la Guvern, Misha, fosta soție a lui Connect-R și-a exprimat nemulțumirile în online.

Misha crede în puterea internetului, iar exemplul ei a fost deja urmat și de alți colegi de breaslă. Artista a postat pe Insta stories o scrisoare deschisă către Guvern în care a recunoscut că nu mai face față acestei situații dificile și că un ajutor de la autorități ar fi perfect în această perioadă.

”Stimate domnule Ministru,                                                                                                                     Am luat la cunoștiință că Ministerul Culturii cu sprijinul Guvernului României a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural ale cărui activități au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19. Însă, am constatat cu surprindere că artiștii nu sunt incluși în planul Guvernului. Vă rugăm să includeți în schema de ajutor de stat și această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural.”