Ediția de miercuri seara a adus un nou record de audiență pentru emisiunea Chefi la cuțite: show-ul a înregistrat cel mai mare rating şi cea mai mare cotă de piață la nivelului publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, de la lansarea sezonului 8. De altfel, Chefi la cuțite a câștigat din nou lupta pe toate categoriile de public. 

Conform Kantar Media, Chefi la cuțite a fost lider de piață în rândul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani cu o medie de 11.7 puncte de rating și o cotă de piață de 32%, în timp ce al doilea clasat, ProTv, a obținut 8.1 puncte de rating și 22.3% cotă de piață. Show-ul de cooking de la Antena 1 s-a clasat pe primul loc și în rândul publicului din mediul urban cu o medie de 10.1 puncte de rating si 23 procente cotă de piață, în timp ce al doilea clasat, Pro TV, a obținut 7.6 puncte de rating și 17.2 procente cotă de piață. Chefi la cuțite a fost pe primul loc și în rândul telespectatorilor la nivelul întregului public din România cu o medie de 10.1 puncte de rating și o cotă de piață de 22.3 de procente, în timp ce Pro TV, clasat pe locul al doilea, a obținut 8 puncte de rating și 17.6% cotă de piață. În minutul de aur al emisiunii, 21.14, peste 2.2 milioane de telespectatori la nivelul întregului public din România urmăreau competiția  Chefi la cuțite. 

A fost o nouă seară tensionată în bucătăria Chefi la cuțite. Cel de-al şaselea battle al competiției le-a întins la maximum nervii concurenților, dar şi ai chefilor. A şasea probă a fost câştigată de către chef Scărlătescu, fapt ce a permis concurenților echipei sale să se relaxeze pentru un moment. Echipele lui chef Bontea și chef Dumitrescu nu au fost la fel de norocoase și au intrat în duelul individual, unde au fost nevoite să gătească folosind lactate, probă ce i-a pus în mare dificultate. Dacă unii dintre ei au creat adevărate delicatese în farfurii, alții nu au reuşit decât să îi dezamăgească din plin pe cei trei chefi. 

Deşi era considerat unul dintre cei mai buni bucătari din competiția sezonului 8 Chefi la cuțite, Vlăduț Manoliu a ajuns la eliminare pe ultimele 3 poziții, alături de Zanni şi de Silviu Costan ( Foca) şi a obținut chiar cel mai mic punctaj. Chef Bontea nu a permis însă acest lucru şi, după ce s-a sfătuit cu echipa sa, a hotărât să îşi folosească o amuletă foarte puternică, ce i-a permis să îl aducă înapoi pe Vlăduț în echipa sa, de unde fusese „furat” de chef Dumitrescu. „Vom fi din nou şapte, dragii mei. Şi tu eşti parte din această echipă şi ai fost dintotdeauna. Bine ai venit acasă, dragul meu!”, i-a mărtusit chef Bontea lui Vlăduț, în vreme ce chef Dumitrescu a completat: „Mă bucur sincer pentru tine! Şi vreau să te văd cel puțin în semifinală, dacă nu în finală, pentru că poți!”, chiar dacă asta a însemnat un om mai puțin pentru echipa sa. La rândul lui, Vlăduț a spus şi el „Sper să îi fac pe cei din echipa dungilor să mă accepte. Voi face tot ce îmi stă în putere pentru echipă!”. 

Săptămâna viitoare se strâng şi mai mult rândurile în bucătăria Chefi la cuțite. În echipa carourilor se va lăsa cu mare agitație, având în centru un chef Cătălin greu de mulțumit, cu nervii turați la maximum. În iureşul faptelor, cineva se va lăsa dus de val şi, cum aşa ceva nu se poate ierta, va ieşi cu scandal. Succesul trebuie obținut numai după regulile stabilite în bucătăria Chefi la cuțite, altfel eşti penalizat aspru chiar de către prietenii tăi cei mai buni! „Oficial, din momentul ăsta, Cătălin Scărlătescu nu mai există pentru mine!”, va tuna chef Dumitrescu. De ce va face chef Florin o asemenea afirmație, ce echipe vor intra la duel şi cine va mai părăsi competiția, telespectatorii vor putea afla urmărind cele mai noi ediții Chefi la cuțite, luni, marți şi miercuri, de la 20:30, la Antena 1.