Celine Dion e în doliu, după ce soțul ei, Rene Angelil, a murit joi dimineață. În vârstă de 73 de ani, Rene a fost cel care i-a ghidat paşii cântăreței canadiene încă de la vârsta de 12 ani. Cei doi erau căsătoriți din 1994 şi au avut trei copii: Rene-Charles (14 ani) şi gemenii Nelson şi Eddy (5 ani).

"Rene Angelil a murit în această dimineață în locuința sa din Las Vegas, după o lungă şi curajoasă luptă împotriva cancerului. Familia roagă să-i fie respectată intimitatea în aceste momente", a spus un reprezentant al lui Celine Dion.

Omul care a dat-o lumii pe Celine Dion, după ce a descoperit-o în 1980 şi chiar şi-a ipotecat casa pentru a-i sponsoriza albumul de debut, La Voix Du Bon Dieu, s-a stins după o luptă de şase ani cu un cancer la gât.

Rene Angelil a cântat în anii '60 în trupa pop rock The Baronets, dar cum aceasta nu a avut prea mult succes, s-a reorientat către o carieră de manager. În 1980 a descoperit-o pe Celine Dion, care avea doar 12 ani şi îi trimisese un demo. Vocea ei la cucerit pe loc şi a luat-o imediat în grija sa, fiindu-i nu doar manager, ci şi mentor şi prieten. În 1994, Celine şi Rene s-au căsătorit, în ciuda diferenței de vârstă care ar fi putut da naştere la controverse.

Rene Angelil a fost diagnosticat cu cancer la gât în 1999 şi, în ciuda tratamentelor care au dat inițial rezultate, boala a revenit în două rânduri: în 2013 şi 2014. Pentru a fi alături de soțul bolnav, Celine Dion a decis să-şi întrerupă cariera, deoarece medicii nu puteau să estimeze cât timp mai avea Rene de trăit. "Rene mi-a spus «Vreau să mor în brațele tale». Bine, voi fi acolo, vei muri în brațele mele", povestea Celine Dion despre promisiunea pe care i-a făcut-o soțului său.