Când vorbim despre celebrități cu milioane de fani, bineînțeles că vorbim de oameni care au adunat de-a lungul timpului milioane de dolari în conturile lor personale, mulțumită succesului pe care l-au avut. Iar unde sunt milioane de dolari, sunt și escroci gata să profite de cea mai mică neatenție. Iată câteva dintre celebritățile care au fost păcălite cu milioane de dolari:

1. Când spui ”mari actori” sunt doar câteva nume care îți vin în minte, iar Robert De Niro este cu siguranță unul dintre ele. După moartea tatălui său, actorul a moștenit o colecție imensă de obiecte de artă, pe care i le-a lăsat unui agent ce l-a convins că e în stare să le vândă pe bani grei. Agentul a făcut-o! A reușit să vândă obiectele cu peste 88 de milioane de dolari, doar că nu i-a mai dat niciun bănuț lui De Niro. Într-un final, agentul a fost acuzat pentru înșelăciune și a ajuns după gratii.

2. Cu toate că rolurile în care a jucat l-au făcut să pară un tip extrem de periculos, s-a găsit omul care să îl păcălească pe John Malkovich cu 2,3 milioane de dolari. Actorul a vrut să investească într-o afacere, convins de către un escroc cu experiență că va avea succes. De îndată ce a simțit pericolul de a fi trădat, Malkovich l-a dat în judecată pe escroc și a reușit astfel să recupereze 670.000 de dolari. Chiar dacă suma reprezintă doar o treime din investiția făcută, procesul a fost considerat o victorie, întrucât alți investitori nu au reușit să recupereze nimic de la escroc înainte de a fi închis.

3. Metoda obiectelor de artă pare să fie una destul de cunoscută printre escroci. La fel ca în cazul lui De Niro, Jack Nicholson s-a lăsat păcălit cu 2,5 milioane de dolari de un consultant de artă ce i-a sugerat actorului să facă... niște achiziții. Acelasi ”consultant” care a păcălit mai multe celebrități a fost condamnat la numai 2 ani și 4 luni de închisoare.

4. Uma Thurman a primt și ea o lovitură asemănătoare, de la un escroc cu ”ștate vechi într-ale meseriei”. Prejudiciul pe care l-a creat acesta mai multor celebrități depășește 35 de milioane de dolari, din care doar un milion i-a aparținut actriței, dar pe care cel mai probabil nu-l va recupera niciodată.

5. Nici Sting nu a scăpat de viclenia escrocilor de vedete. Cântărețul a fost păcălit ani la rând chiar de către consultantul său financiar, care i-a administrat peste 300 de milioane de dolari. După 15 ani, consultantul avea deja peste 10 milioane de dolari depuse în sute de conturi create pe numele său. A crezut că Sting nu se va prinde niciodată, dar și înșelătorii se înșeală.

6.  Elton John e unul din cei mai păcăliți artiști, ”mulțumită” managerilor lui, care i-au sustras 29 de milioane de dolari. Artistul a deschis un proces, iar cheltuielile de judecată l-au mai costat încă 10 milioane de dolari, dar asta nu i-a adus niciun câștig în instanță. Elton a pierdut procesul, pentru că nu a avut suficiente dovezi care să-i susțină cauza.

7.  Cu toate că majoritatea rolurilor sale sunt extrem de amuzante, Ben Stiller și-a pierdut simțul umorului când a realizat că agentul lui l-a păgubit cu 250.000 de dolari. După câteva verificări, actorul și-a dat seama că același agent furase, de fapt, încă 10 milioane de dolari, pe lângă cei 250.000. Din fericire, poliția l-a găsit pe excroc când încerca să urce la bordul unui avion, cu un pașaport fals.