Facebook-ul nu se joacă, iar asta au simțit pe pielea lor australienii. Un set de măsuri impuse de autorități i-a făcut pe australieni să primească un block de toată frumusețea din partea rețelei sociale.

Australienii au jucat dur și au pierdut în fața celor de la Facebook. Autoritățile au impus un set de reguli prin care cerea Facebook-ului să plătească pentru conținutul pe care îl distribuiau pe teritoriul continentului. Rețeaua socială nu a fost deloc de acord cu regulile, așa că a recurs la ce era mai ușor. Reprezentații au apăsat butonul de block pentru toți cei care aveau profile de Facebook create pe teritoriul Australiei.

Din păcate, nu au avut de pierdut doar persoanele obișnuite, ci și instituții ale statului și multe business-uri. Mai mult decât atât și comunitățile din afara țării sunt afectate pentru că nu pot accesa niciun fel de știre legată de evenimentele din Australia. Sunt șanse ca Facebook să se răzgândească, având în vedere că nu mai puțin de 17 milioane de australieni intră pe Facebook lunar.