Inna are milionane de fani în toată lumea, iar piesele pe care le lansează ajung să cucerească topurile din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Din Mexic până în Rusia și din Arabia Saudită până în Statele Unite, muzica Innei a ajuns peste tot. Partea cea mai tare este că Inna a început să cânte absolut întâmplător și nu și-a imaginat nicio clipă că va ajunge idol pentru atâția oameni. 

Inna a pornit de jos în muzică și chiar a avut niște eșecuri la începutul carierei, dar acestea nu au demoralizat-o, dimpotrivă. Artista a cochetat cu muzica încă de mică și a luat lecții de canto în copilărie. Când a crescut, a mers la un liceu cu profil economic din Mangalia, iar apoi la Facultatea de Științe Politice din Constanța și aproape că își luase gândul de la muzică. A avut mai multe job-uri sezoniere, inclusiv vânzătoare la magazine de pe litoral, ca orice adolescent care vrea să câștige bani de buzunar peste vară.

Billionaires club. Inna se laudă cu o cifră rotundă pe Spotify. De câte ori au fost ascultate piesele ei?

În anul 2007, în timp ce lucra la o firmă de imobiliare, Inna i-a cunoscut pe băieții de la Play & Win și a început să înregistreze melodii pentru primul ei album. La început cânta cu numele de scenă Alessandra și a participat, în 2008, la selecția pentru Eurovision, dar piesa ei nu a fost aleasă. Mai târziu și-a încercat norocul și la show-ul ”Alege A.S.I.A.”, pentru că își dorea un loc în trupă, dar nici de data aceea nu a avut noroc. 

În 2008 a lansat hitul ”Hot” și a dat lovitura. Își schimbase numele de scenă și începuse să cânte ca Inna, un pseudonim pe care i l-a dat bunicul ei în copilărie. Atunci a început să guste din succesul internațional, iar de acolo au urmat hituri pe bandă rulantă. Inna muncește constant pentru succesul pe care îl are, iar anul trecut a lansat al patrulea album din carieră.