Anul 2021 a început cu vești proaste pentru WhatsApp. Milioane de utilizatori au început să găsească alternative și au migrat către alte aplicații de comunicare. Motivul?

Utilizatorii de aplicații au început să pună din ce în ce mai mult preț pe siguranța datelor. Așa se face că începutul de an i-a adus aplicației WhatsApp pierderea a milioane de utilizatori. Cei care au apăsat pe butonul de uninstall pentru WhatsApp au găsit imediat alternativa perfectă. Signal.

Signal este aplicația care și-a câștigat popularitatea în rândul utilizatorilor datorită persoanelor cunoscute care s-au afiliat cu ea, precum Elon Musk, fondatorul Tesla și cel mai bogat om la ora actuală sau Bruce Schneier. La noi în țară, atât Signal cât și Telegram au câștigat teren în fața WhatApp-ului, ajungând pe locul 27, respectiv 11 în topul descărcărilor din App Store sau Google Play. 

Momentan, cei care au optat pentru Signal sau Telegram încă nu au renunțat definitiv la WhatsApp. Nemulțumirea generală a utilizatorilor este dată de faptul că WhatsApp a făcut un update prin care politica de confidențialitate nu este respectată. În apărarea aplicației a sărit Facebook care a încercat să îi lămurească pe utilizatori că noile măsuri se aplicau doar în cazul conversațiilor dintre companii.

Hmmm, tu îi crezi?