Coreea de Sud a adoptat o serie de măsuri pentru a limita răspândirea virusului Covid-19, printre care și interzicerea anumitor piese în sălile de sport. Una dintre melodiile de pe ”lista neagră” este chiar ”Gangnam Style”, foarte populară pe continentul asiatic. 

Melodiile cu ritm alert sunt extrem de populare în sălile de sport, datorită faptului că îi motivează pe oameni să lucreze la intensitate maximă. Exercițiile cardio și muzica al cărei ritm este foarte alert pot contribui la răspândirea virusului Covid-19, așa că autoritățile din Coreea de Sud au luat decizia de a interzice melodiile alerte în sălile de fitness și să limiteze viteza unora dintre aparate. Așadar, ”Gangnam Style” și alte piese care îi inspirau pe oameni să facă mișcare nu vor mai putea fi puse pe fundal în săli. 

”Gangnam Style” a fost lansată în 2012 și a devenit rapid un fenomen global, datorită ritmului și a dansului din videoclip. Chiar și acum, după aproape nouă ani de la lansare, dansul încă mai este reprodus pe TikTok de utilizatori din toată lumea. Pe YouTube, clipul este unul dintre cele mai vizualizate din toate timpurile, cu peste patru milioane de accesări.