Ariana Grande a fost numită "Femeia Anului" în muzica internațională, dar nu s-a putut abține să nu plângă în momentul în care a primit distincția din partea Billboard. Munca ei a fost răsplătită cu un titlu la care multe artiste râvnesc. 

„Este ceva foarte special. Mi se pare și mai interesant pentru că că acesta a fost unul dintre cei mai buni ani ai carierei mele, dar în același timp și unul dintre cei mai grei din viața mea”, a declarat Ariana Grande și a izbucnit în lacrimi imediat după ce a cântat „Thank U, Next” - o piesă dedicată foștilor ei iubiți. Artista a explicat că nu vrea să stârnească mila nimănui, dar că „Mulți privesc pe cineva în postura mea și se gândesc: ‹Femeia Anului, un artist aflat pe culmile succesului, sigur are situația sub control, le are pe toate›. Le am, însă în viața personală habar nu am ce dracu’ fac. Așa că da, a fost un an controversat.”.

2018 a fost un an dificil pentru Ariana Grande. A lansat albumul ”Sweetener”, dar și mai multe videoclipuri cu care a dat lovitura. Când totul părea că merge bine în viața ei și se logodise, vestea morții fostului ei iubit Mac Miller a venit ca un trăznet. Ariana a decis să rupă logodna cu Pete Davidson și să se concentreze exclusiv pe muzică.