Este deja o tradiție ca toamna să înceapă cu lansarea Apple. Anul acesta, totul s-a întâmplat un pic mai devreme, spre bucuria utilizatorilor de iPhone. Până acum, s-au făcut multe speculații cu privire la design și la îmbunătățiri, așa că mai bine vedem concret ce aduc noile iPhone 14.

Lansarea noii serii de iPhone 14 a ținut în fața calculatoarelor peste 2 milioane de persoane. Evenimentul Apple s-a ridicat la nivelul așteptărilor și a debutat în forță cu noile modele de Apple Watch și AirPods. Și cum ce este mai bun vine la final, iPhone 14 a fost vedeta serii.

Noile modele de iPhone 14 includ modelele 14, 14 Pro, 14 Plus și 14 Pro Max. Așa cum probabil era de așteptat, camerele sunt primele care au primit îmbunățiri majore. Pe lângă unghiul wide, filmarea în 8k este un mare plus și îl face cel mai bun iPhone de până acum. Unde mai pui că vine dotat cu o cameră de 48 de megapixeli cu un senzor quad-pixel. 

Apple a lansat noile modele iPhone 14. Cât costă și ce îmbunătățiri majore au
Apple

Un iPhone mult mai subțire și mai elegant

O altă noutate este cea a designului care a scăpat de celebrul „breton” din partea superioară a ecranului. Acum, totul este mult mai elegant, iar bara de pe eran se transformă într-un home screen pentru notificări. Aceasta este denumită “Dynamic Island”.

Procesorul A16 Bionic este marele plus al celor de la Apple. Pe lângă toate acestea, cea mai mare inovație vine pe parte de SOS și Emergency Call. De acum încolo, utilizatorii de iPhone 14 vor putea apela serviciile de urgență conectându-se la satelit. În plus, cei din America nu vor mai fi nevoiți să folosească cartele obișnuite, ci vor trece la sistemul eSIM.

Pentru cei care pun accent pe detalii, iPhone 14 vine iPhone în patru culori: space black, silver, gold și deep purple. Prețul de pornire al telefoanelor este de 799 de dolari și ajunge până la 1099 de dolari.