Nevoia de schimbare e o stare fireasca care intervine la un moment dat in viata fiecarui om. Indiferent ca este vorba despre domeniul de activitate, viata personala sau chiar spatiu locativ, aceste sectoare importante pot fi influenta de numerosi factori.

Daca unii oamenii privesc fenomenul schimbarii ca un dezechilibru, tocmai din teama de necunoscut si a sigurantei pe care o ofera zona de confort, exista si persoane care sunt dornice sa experimenteze lucruri noi si sa descopere cum ar putea functiona mai bine daca aduc ceva modificari in viata lor.   

In ceea ce priveste caminul, exista numeroase variante prin care acesta poate capata un suflu nou si sa te faca sa te simti in alt spatiu. De pilda, cateva idei creative, respectiv trucuri, pot transforma livingul tau intr-o incapere cu ceva mai multa personalitate.

Iata ce iti propunem noi:

Activitati Do It Yourself

Obiectele de decor personalizate transforma in totalitate orice incapere. Si daca tot vorbim de living, cel mai generos spatiu al locuintei, cu siguranta putem expune in mod diferit atat imaginile din vacanta cu toata familia ori de ce nu, chiar si desenele preferate ale copiilor. Acestea pot fi printate direct pe panza in orice studio de specialitate.

Dar pentru imagini cu un impact vizual puternic, ce ai spune de amenajarea unor rafturi suprapuse pe care sa se gaseasca mici obiecte colectionate din locurile pe care le-ai vizitat sau de ce nu, chiar unele realizate hande made?

Fie ca este vorba de tablouri, compozitii diverse sau borcanase colorate cu felurite mesaje, toate pot fi realizate acasa alaturi de copii si pot strange la un loc ideile voastre creative.   

Reamenajeaza intregul spatiu

Pentru a rupe monotonia, cea mai la indemana abordare este sa regandesti spatiul in care petreci cel mai mult timp. Indiferent ca doresti sa schimbi culoarea peretilor sau sa inlocuiesti corpuri vechi de mobila sau sa integrezi unele noi, estimeaza si stabileste de la inceput ce buget poti aloca, astfel incat rezultatul sa te multumeasca pe deplin si nu-ti para rau ca ai facut cateva investitii.

Pentru un plus de culoare si confort, cumpara si tu pufuri. Fiind confectionate din materiale de calitate, acestea se incadreaza perfect in designul unui living modern si sunt multifunctionali atunci cand va distrati alaturi de mai multi prieteni.

Reconditioneaza obiectele vechi

Obiectele vechi sunt in generale piese cu valoare sentimentala de care nu reusim sa ne despartim foarte usor. Insa, acestea pot capata alta infatisare cu putina imaginatie si cateva ustensile de lucru: lipici, foarfeca, vopsele sau alte accesorii.

Un astfel de proiect creativ implica multa rabdare si de cele mai multe ori, rezultatele pot fi cu totul si cu totul impresionante.

Asadar, dintr-un lucru vechi si nefolositor pe care probabil voiai sa il arunci poate iesi un adevarat obiect decorativ in casa ta. Totusi, daca un obiect vechi este si de valoare financiara este bine sa apelezi la profesionisti in restaurare. Reconditionarea si in special, restaurarea nu sunt operatiuni simple, deci au nevoie de ceva mai multa experienta.