Game of Thrones s-a transformat într-o adevărată isterie în toate sensurile la care ne gândim. Că e de bine, că e de rău, te lăsăm pe tine să decizi. Deocamdata hai să-ți spunem câteva lucruri care te vor face să priveşti Game of Thrones cu alți ochi, fie că eşti fan, fie că nu.

Poți să înveți limba dothraki

Chiar poți! Există cursuri online pentru asta AICI 

Poți să îți faci plăcintă cu porumbei

Sigur îți aminteşti plăcinta cu porumbei de la petrecerea de nuntă a regelui Joffrey. Rețeta nu a fost inventată de George R. R. Martin, ci a împrumutat-p de la Givanni de' Rosselli, autor din secolul al XVI-lea. Şi a fost cât se poate de reală la filmările GoT.

Game of Thrones a devenit obiect de studiu la Harvard

Este cel mai piratat show ever.

Mama Dragonilor a devenit "Mama moluştelor"

Un grup de exploratori a descoperit în Brazilia o nouă specie de moluscă marină, care a primit numele de Tritonia Khaleesi, după supranumele personajului Daenerys Targaryen.

Peter Dinklage nu a dat audiție pentru rolul lui Tyrion Lannister. Şi i-a mai şi influențat pe producători să o distribuie pe prietena lui Lena Headey în rolul Cersei Lannister.

Capul lui George W. Bush, fostul preşedinte american, a fost proptit într-o țeapă.

Producătorii au explicat că nu s-a vrut a fi un gest cu semnificație politică, ci o coincidență nefericită produsă pentru că s-a folosit recuzita aflată la îndemână.

Tronul de fier poate fi cumpărat în mărime naturală.

O replică a tronului costă 30.000 de dolari, dacă vrei să te simți precum regele celor Şapte Regate.

"Hodor" se pronunță în 70 de feluri diferite

Kristian Nairn s-ar putea să nu aibă un personaj cu replici prea complexe, dar are 79 de feluri de a pronunața "Hodor", în fucție de starea sa de spirit.

Maester Aemon este interpretat de un actor nevăzător.

Peter Vaughan era, la fel ca personajul său, aproape orb. Vaughan a decedat de curând, înconjurat de cei dragi.

Myrcella şi Tommen sunt un cuplu în viața reală

Aimee Richardson şi Dean-Charles Chapman, care i-au jucat pe copiii lui Cersei, au devenit un cuplu după ce s-au cunoscut la filmările GoT.

Ian Whyte a jucat apatru roluri în Game of Thrones: un White Walker, un uriaş fără nume,  Ser Gregor Clegae şi pe Wun Wun.

Theon este jucat de fratele lui Lily Allen, Alfie.

Jon Snow este sosia lui George R. R. Martin în tinerețe: