Industria muzicală evoluează de la un an la altul, dar unele recorduri pur și simplu nu pot fi doborâte. Artiștii de renume au investit, de-a lungul carierei, sume colosale în videoclipurile lor. Profesionalismul și respectul față de fani i-au făcut să tindă spre perfecțiune.

Surprinzător sau nu, doar 4 artiști își împart supremația pentru cele mai scumpe videoclipuri realizate vreodată.

7. Guns N' Roses - Estranged (6.5 milioane de dolari)

”Estranged” e, poate, cel mai ciudat videoclip realizat la începutul anilor '90. Mulți s-au întrebat ce-a fumat regizorul când l-a realizat. 

6. Michael Jackson - “Black or White” (6.9 milioane de dolari)

Videoclipul seamănă mai degrabă cu un scurt-metraj și e plin de transformări spectaculoase. Premiera a fost urmărită de milioane de oameni la televizor.

5. Madonna - “Bedtime Story” (7.7 milioane de dolari)

O poveste vizuală suprarealistă, videoclipul pe care Madonna îl lansa în 1999 nu prea a fost înțeles de oamenii obișnuiți. 

4. Madonna - “Die Another Day” (7.9 milioane de dolari)

Piesa s-a regăsit pe coloana sonoră a filmului ”James Bond” din 2002. Efectele speciale au costat o avere, la vremea respectivă.

3. Madonna - “Express Yourself” (9.4 milioane de dolari)

Al treilea și ultimul videoclip al Madonnei din acest top are un decor creat pe calculator. Deși pare o risipă de bani, videoclipul a fost foarte popular.

Madonna - Express Yourself from Max Giudice on Vimeo.

2. Michael & Janet Jackson - “Scream” (10.7 milioane de dolari)

Cine putea fi pe locul întâi, dacă nu ”Regele”? Lansat în 1995, alături de sora lui, Janet, ”Scream” nu a fost detronat de niciun alt videoclip în 20 de ani. Acțiunea se petrece în Spațiu, iar efectele și luminile au făcut să coste atât.

1. Taylor Swift - Look What You Made Me Do (12 milioane de dolari)

Dacă piesa are un mesaj direct și deloc subtil, videoclipul este și mai puternic. În primele secvențe, Taylor iese dintr-un mormânt care reprezintă reputația ei. Artista are un mesaj pentru toți haterii, dar și pentru persoanele publice cu care s-a certat în ultima vreme. Unde mai pui că "face baie" într-o cadă plină cu diamante Neil Lane, a căror valoare a fost estimată de specialiști la 12 milioane de euro.