Shazam e aplicația care ne salvează de fiecare dată când auzim o melodie care ne place și vrem neapărat să o găsim. Și tot ea dă tonul în materie de muzică. Cele mai căutate melodii ajung, inevitabil, hituri, pentru că toată lumea le ascultă. Așa se face că, uneori, pe primele locuri în topul căutărilor sunt piese sau artiști de care nu ai auzit niciodată, dar dacă dai play, îți dai seama că știi melodia de undeva.

Cea mai căutată melodie din lume, la ora actuală, îi aparține lui Masked Wolf și se intitulează ”Astronaut In The Ocean”. Rapper-ul a lansat piesa în 2019, iar în toamna lui 2020 a filmat și un videoclip pentru ea. Abia acum a început să ”rupă” pe Shazam, unde a fost căutată de peste 4 milioane de ori. Pe YouTube, videoclipul se laudă cu mai bine de 55 de milioane de vizualizări. 

Surpriza vine și de la locul al doilea. Bruno Mars a dat lovitura după ce și-a făcut trupă, iar el și Anderson .Paak au reușit să cucerească topurile și căutările în timp-record. Piesa ”Leave The Door Open”, pe care au lansat-o sub numele de Silk Sonic, este a doua cea mai căutată din lume, în acest moment.