Pink a fost mereu genul de artistă care a preferat să își pună opiniile pe note muzicale. Așa a luat naștere și „Irrelevant”, o piesă care trage un semnal de alarmă asupra a ceea ce se întâmplă în Statele Unite cu drepturile femeilor.

Pink știe că este o voce puternică și, tocmai de aceea, preferă ca piesele ei să aibă un mesaj, dar și o influență asupra celor care le ascultă. Recent, artista a lansat „Irrelevant”, o piesă care se potrivește mănușă contextului actual din America. Pink este foarte revoltată pe deciziile luate în ceea ce privește dreptul femeilor la avort și s-a asigurat că poziția ei este una cât se poate de fermă.

„Irrelevant” trimite cu gândul la piesa The Who “The Kids Are Alright”, dar și la “Girls Just Wanna Have Fun” de la Cyndi Lauper. Pink a declarat că toate încasările generate de această piesp vor merge către organizație deschisă de Michelle Obama, „When We All Vote”, al cărei scop este acela de a “schimba cultura şi dialogul din jurul votării şi a creşte participarea şi reprezentarea la fiecare alegere, indiferent de vârstă şi rasă”.