Știi că piesele subiective sunt adresate cuiva, dar te-ai gândit vreodată cui îi sunt dedicate? Avem șapte exemple numai bune de ascultat care te vor uimi. Şi nu, nu este doar despre foşti iubiți. E despre poveşti de viață foarte complexe.

1. Coldplay - Fix You

Piesa a fost scrisă de Chris Martin pentru soția lui, Gwyneth Paltrow, ca să o ajute să treacă peste pierderea tatălui ei.

2. Gwen Stefani - Hollaback Girl

Courtney Love și-a făcut destul de mulți inamici în rândul muzicienilor. Chiar și Gwen a scris o piesă pentru ea, dar nu e deloc de bine.

3. 311 - Amber

Piesa ”Amber” a fost compusă pentru Nicole Scherzinger, pe vremea când artista se întâlnea cu Nick Hexum, solistul trupei.

4. INXS - Suicide Blonde

Piesa a fost scrisă pentru Kylie Minogue de prietenul ei, Michael Hutchence, solistul trupei INXS.

5.  Johas Brothers - Wedding Bells

Piesa a fost scrisă după ce Miley Cyrus, fosta iubită a lui Nick Jonas, a anunțat logodna cu actorul Liam Hemsworth.

6. Katy Perry - Circle the Drain'

Piesa a fost compusă de Katy pentru fostul ei prieten, Travie McCoy, spunând despre el că era mai interesat de droguri decât de relația lor.

7. Taylor Swift - Forever and Always

Scurta relație dintre Taylor Swift și Joe Jonas a determinat-o pe artistă să își verse amarul în versuri.

8. Antonia - În Oglindă

Artista a recunoscut că piesa, compusă de Denis Roabeș (The Motans), a fost inspirată din viața ei și a fetiței sale, Maya: "Piesa asta arată tot ceea ce simt pentru Maya. Este despre fiica mea. Îl admir foarte mult pe Denis Roabeș. M-a ascultat la studio, i-am vorbit despre Maya, fetița mea, și despre ceea ce simt și el a transformat totul într-un singur cântec. A reușit să transmită tot ceea ce simt eu prin muzică.".