Shazam e aplicația care ne salvează de fiecare dată când auzim o melodie care ne place și vrem neapărat să o găsim. Și tot ea dă tonul în materie de muzică. Cele mai căutate melodii ajung, inevitabil, hituri, pentru că toată lumea le ascultă.

Așa că, dacă ai căutat recent o melodie pe Shazam, să știi că și tu ai contribuit la popularizarea ei. În ceea ce privește căutările românilor din ultima perioadă, este interesant de știut că în top 10 cele mai căutate melodii sunt patru piese ale unor artiști români. ”Flashbacks” de la Inna, ”Parte din tine” de la DJ Project și Roxen și ”Enigma”, lansată recent de Ami și Tata Vlad se numără printre melodiile pe care românii le-au descoperit folosind Shazam. Surpriza vine însă de la piesa de pe locul întâi. Cea mai căutată melodie, în acest moment, este ”Rampampam” de la Minelli. 

Piesa, lansată pe 18 martie alături de videoclip, a adunat aproape 6 milioane de vizualizări în mai puțin de două luni and still counting. Interesant este că oamenii o descoperă nu de pe YouTube, ci o aud fie la radio, fie în diverse locuri și scot repede telefonul pentru a o căuta pe Shazam. De compoziție sunt responsabili Minelli și Viky Red, iar piesa are un sound care te prinde de la prima ascultare. Ritmurile fresh și versurile catchy sunt combinația perfectă pentru ca melodia să îți intre în cap și să o fredonezi on and on fără să te saturi de ea.