Karol G a cucerit toate topurile latino cu piesele ei. ”Tusa” a trecut deja de un miliard de vizualizări, iar acum artista a revenit cu cel de-al treilea album din cariera ei. ”KG0516” are multe colaborări hot și deja unele piese se bucură de videoclipuri.

„KG0516” are o semnificație profundă. KG este un acronim pentru Karol G, în timp ce cifrele reprezintă 16 mai 2006, ziua în care artista a semnat primul ei contract de înregistrare, începând astfel călătoria ei muzicală. Acum, la aproape o lună de la lansarea albumului, artista a revenit cu videoclip pentru piesa ”El barco”.

”Acest album reprezintă evoluția Carolinei ca persoană și a lui Karol G ca artist. Acesta este un zbor în care vreau să-i invit pe toți fanii mei să se alăture în călătoria mea muzicală, unde fiecare melodie reprezintă un zbor de legătură care te duce la un loc nou. Am experimentat foarte mult cu sunete diferite, genuri și vibrații unice. Cu siguranță este ceva ce nu am mai fost auzit, iar melodiile sunt toate o reprezentare a cine sunt eu astăzi, ca persoană și artist", a declarat Karol.