Când inspirația te lovește ai grjiă să notezi totul pentru că cine știe cât de mare poți ajunge! Nu se știe niciodata ce se poate alege de versurile pe care le măzgălești pe un servețel cât timp aștepți mâncarea la un restaurant. Ori le arunci și uiți de ele, ori se transformă într-un hit. Sau nici una din cele două variante.

Câteodată, artiștii așteaptă mult timp după ”acea” inspirație, iar rezultatele sunt dezastruoase. Alteori, inspirația îi lovește când se așteaptă mai puțin și dau naștere unor adevărate hituri. Așa s-a întâmplat și în cazul următoarelor piese, care au fost scrise într-un timp mai scurt decât ți-ar lua să le asculți de la cap la coadă.

INNA - Te vas. ”Este una dintre piesele mele de suflet (deși îmi plac toate de pe acest album), o poveste pasională de dragoste.”, declara INNA despre piesa pe care a compus-o într-un interval scurt de timp.

Lorde – Royals  (2013). Lorde a scris cântecul în doar jumătate de oră și asta la vârsta de 15 ani!

Adele – Skyfall (2012). Melodia faimoasă din James Bond a fost gata în 10 minute! 

Taylor Swift - We Are Never Getting Back Together (2012). T-Swift a fost inspirată după ce și-a petrecut timpul cu un prieten de al fostului ei.  A ajuns acasă, a luat chitara în mână și în 25 de minute hit-ul din 2012 a fost gata. 

Kanye West – All Falls Down (2004). Kanye a scris piesa în 15 minute.

Beyonce – All the Single Ladies (2008). Super hit-ul a fost gata în 20 de minute. Diva s-a prezentat la studio cu piesa și videoclipul în minte!

Nicki Minaj - Super Bass. Artista a compus piesa în 20 min, pentru că se gândise demult la o piesă ritmata și avea totul în minte.

Lady Gaga - Just Dance.  Lady Gaga, RedOne și Akon s-au întâlnit la studioul de înregistrări și le-a luat 10 minute să compună piesa.

Ed Sheeran - Photograph. Artistul a compus piesa pe laptop în mai puțin de 10 minute.

Wiz Khalifa ft. Charlie Puth - See You Again. Charlie Puth a primit provocarea de a scrie piesa principală pentru filmul Fast and Furious 7 și aceasta s-a conformat. 10 minute i-a luat să compună hit-ul de aproape 5 miliarde de vizualizări.