Ce faci atunci când ești artist și suferi din dragoste? Îți transformi suferința în artă. Cele mai frumoase opere de artă se nasc în urma experiențelor negative, iar muzica nu face excepție. Lui Taylor Swift îi merge bine de ceva timp, de când cântă despre foștii iubiți. Adele e un alt exemplu de artistă pe care o inspiră fostele relații.

Și nu sunt singurele. Artiștii sunt și ei oameni, deci suferă, sunt înșelați, dezamăgiți sau părăsiți de iubiți sau iubite. Așa se nasc cele mai emoționante piese. Partea și mai tare e atunci când foștii se simt ”cu musca pe căciulă” și le dau o replică, tot pe muzică.

Kanye West a lansat recent albumul ”Donda”, iar versurile pieselor ascund o mulțime de ”Easter Eggs”. În piesa ”Lord I Need You”, Kanye dă de înțeles că a pus la îndoială fidelitatea și implicarea lui Kim în căsnicia lor, iar versurile "Three hours to get back from Palm Springs, huh? / Who you know spend an hour in Walgreens, huh?" vorbesc de la sine.

Adele are multe piese inspirate din viața ei amoroasă, dar ”Chasing Pavements” are o poveste aparte. Artista aflase că iubitul ei cu care era împreună de șase luni o înșelase, așa că a hotărât să se răzbune. A mers la barul la care era, l-a pocnit în față și a spus ”You're chasing an empty pavement”, după care a plecat acasă. Pe drum a cântat ce tocmai îi spuese, s-a înregistrat cu telefonul mobil, iar când a ajuns acasă a scris piesa. 

Halsey și-a cântat suferința după despărțirea de G-Eazy în melodia ”Without Me”. Coincidență sau nu, tipul din videoclip seamănă izbitor cu fostul iubit. 

The Weeknd a lansat un EP, iar melodia ”Call Out My Name” are un mesaj deloc subtil despre relația cu Selena Gomez. 

Se spune că Ed Sheeran a scris piesa ”Don't” pentru Ellie Goulding, după ce ea l-a înșelat cu un prieten.

Fanii s-au prins imediat că ”On My Mind”, a lui Ellie Goulding, e un răspuns la piesa lui Ed Sheeran.

Justin Bieber își striga dorul de Selena în ”Where Are U Now”, piesa pe care a lansat-o în 2015 alături de Skrillex și Diplo.

Și pe bună dreptate, ce poți să-i spui inimii dacă vrea pe cineva anume? Selena Gomez știe cel mai bine:

Știm deja că Taylor Swift a lansat multe piese despre foștii iubiți, dar ”We Are Never Ever Getting Back Together” e cu dedicație pentru Harry Styles.

Poate cea mai cunoscută piesă a lui Justin Timberlake s-a născut din infidelitate. ”Cry Me A River” e despre faptul că Britney Spears l-a înșelat. 

”Everytime” e răspunsul lui Britney la piesa lui Timberlake. Versurile și videoclipul fac trimitere la melodia fostului iubit.

Miley Cyrus a compus ”7 things” imediat după despărțirea de Nick Jonas, cu care a avut o relație de doi ani, până în 2007. 

După ce s-a despărțit de Taylor Swift, Calvin Harris a lansat ”My Way”. Piesa și videoclipul sunt pline de apropouri la fosta iubită, pentru cine le înțelege.

Și Mariah Carey i-a transmis un mesaj fostului soț, Nick Cannon, prin melodia ”Infinity”: "Why you mad? Talkin' 'bout you're mad, could it be that you just lost the best you've ever had?"