Atunci când nu lansează hituri pentru el, Ed Sheeran compune piese pentru alții. După ce a dat lovitura cu "Shape Of You" și "Perfect", artistul britanic a decis să intre într-un con de umbră.

Ed Sheeran se bucură încă de succesul celor două piese, și de încasările de pe urma lor, și a început anul 2019 într-un mod inedit. La câteva zile, după ce trupa Westlife s-a relansat, după o pauză de 8 ani, cu o piesă compusă de roșcatul britanic, Bryan Adams lansează "Shine A Light".

Piesa a fost compusă împreună cu Ed Sheeran, fiind prima colaborare a celor doi artiști. Melodia are un sound pop-rock și sună extrem de bine. "L-am cunoscut pe Ed în Dublin anul acesta, în cadrul unui spectacol pe care îl susținea, și am reușit să păstrăm legătura. Într-o zi i-am trimis o înregistrare cu sunetele de cor care se regăsesc și pe „Shine A Light” și l-am întrebat dacă ar fi interesat de o colaborare. Am primit câteva versuri câteva zile mai târziu și... Doamne! Ar trebui să îl auziți cum cântă!", a declarat Bryan Adams.