Băieții de la BTS nu mai au nevoie de nicio prezentare. Au milioane de fani în toată lumea, iar succesul lor este unul global. Cu fiecare piesă pe care o lansează stabilesc un record, iar ”Dynamite” și ”Butter” sunt doar două exemple în acest sens.

Le fredonezi versurile, îi urmărești pe social media, dar știi ce simbolizează numele lor? În cultura asiatica, niciun nume nu este ales la întâmplare, dimpotrivă. Toate numele ascund semnificații de care părinții țin cont atunci când aleg să își boteze copiii într-un anumit fel. Se crede că numele pe care îl porți influențează destinul, iar în cazul unora chiar așa este. 

Ce simbolizează numele băieților de la BTS și cum se transcriu în alfabetul coreean? Nu te mai ținem pe jar, te lăsăm să descoperi singur:

Kim Taehyung – bunicul lui a fost un ”naming master”, așa că nu este de mirare că numele lui are o semnificație deosebită. Transcrierea în coreeană este 金泰亨 și înseamnă cineva ale cărui dorințe devin realitate și care poate face față în orice situație. 

Suga aka Min Yoongi are milioane de fani în toată lumea. Numele lui se transcrie așa: 閔玧基, dar Suga spune că nu cunoaște semnificația sau originea lui. 

Jimin. Park Jimin. La fel ca în cazul lui Kim, bunicul lui a fost cel care i-a ales numele. Se scrie 朴智旻 și s-ar traduce prin ”cineva a cărui înțelepciune depășește limitele cerului”. 

Jung Hoseok aka J-Hope se scrie 鄭號錫 în coreeană și se pare că părinții lui i-au ales numele după o excursie la un templu. Alegerea nu a fost întâmplătoare și chiar i-a călăuzit pașii, pentru că numele lui înseamnă ”cineva care va fi faimos în toată țara”. 

Jeon Jungkook sau 田柾國, după transcrierea în limba originară, poartă acest nume pe care i l-a ales tot bunicul lui. A spus că nu știe exact care este originea numelui, dar semnificația lui ar fi ”stâlp al unei națiuni”. 

Jin aka Kim Seokjin (金碩珍) are numele ales tot de bunicul lui și înseamnă ”să fii o mare comoară”. 

RM sau Kim Namjoon, așa cum se semnează, poartă un nume dificil de scris în hanja, alfabetul coreean. Transcrierea arată cam așa: 金南俊 și s-ar traduce ca ”geniu din Coreea de Sud”. Fun fact, RM chiar este foarte inteligent și este cunoscut faptul că are un IQ de 148.