Adele și-a lăsat fanii să aștepte șase ani muzică nouă, dar și când a revenit, a dat lovitura. Piesa lansată vineri a stabilit un record de ascultări pe platformele de streaming și e doar prima de pe albumul care urmează să apară pe 19 noiembrie. 

Melodia ”Easy On Me”, lansată vineri de Adele, a bătut recordul de ascultări pe platforma Spotify. În doar 24 de ore de la lansare, melodia a adunat peste 21 de milioane de stream-uri, doborând recordul anterior, deținut de băieții de la BTS. Piesa ”Butter” adunase, în prima zi de la lansare, 20.9 milioane de ascultări pe platforma de streaming. Anunțul că recordul a fost doborât a fost făcut de către cei de la Spotify, prin intermediul unui mesaj comunicat pe Twitter. Piesa este o baladă superbă, sensibilă și catchy, care a ajuns la inimile a milioane de fani. Pe YouTube, videoclipul are peste 65 de milioane de views, după câteva zile de la lansare. 

”Easy On Me” este prima de pe albumul ”30” pe care Adele a ales să o promoveze. Artista a lucrat la noul album într-o perioadă dificilă din viața ei, care a coincis cu divorțul de tată copilului ei. Procesul s-a finalizat la începutul acestui an, după trei ani de înfățișări la tribunal. Adele i-a promis fostului ei partener că nu va cânta despre problemele din căsnicia lor pe noul album. În schimb, a încercat să compună piese prin care să-l ajute pe fiul ei să înțeleagă motivele care au dus la separarea de tatăl lui.