WhatsApp a introdus o nouă funcție, în încercarea disperată de a-și păstra utilizatorii. Apelurile video și audio pot fi efectuate acum și pe desktop, la fel ca pe telefon. 

Opțiunea de a realiza apeluri video în versiunea desktop a aplicației WhatsApp este disponibilă deja pentru utilizatorii de Windows și Mac. La finalul anului trecut, posibilitatea de a efectua apeluri video și audio pe calculator a fost introdusă sub formă de test, pentru o perioadă scurtă și un număr limitat de utilizatori. Acum, toți cei care folosesc WhatsApp în versiunea desktop au acces la aceste noi facilități sau vor avea cât de curând. Limitarea noii opțiuni este că se pot realiza apeluri doar între două persoane, nu există încă opțiunea de apel audio sau video pentru grupuri de utilizatori. 

Modificarea vine după ce la începutul anului aplicația de comunicare a pierdut milioane de utilizatori, din cauza unor schimbări ce țin de politica de confidențialitate. WhatsApp a anunțat că datele personale ale utilizatorilor vor fi partajate și către Facebook, începând din 15 mai. Cei care folosesc WhatsApp trebuie să agreeze noile condiții până atunci, în caz contrar nu vor mai putea folosi aplicația.