Niciodată nu este prea târziu să începi să citești, indiferent ce gen literar vei alege! Orice titlu citit contribuie la dezvoltarea ta și chiar și din cărțile de beletristică vei avea ce să înveți. În cazul în care nu știi ce să alegi pentru început, LIBREX îți recomandă cinci titluri uimitoare, bestsellere care cu siguranță te vor captiva.

1. După ce ne-am certat, de Anna Todd

Una dintre cele mai populare serii literare din această perioadă este ,,After”, scrisă de Anna Todd. Primele două volume deja sunt ecranizate și se bucură de un succes enorm. Cărțile prezintă o relație complicată dintre doi tineri total opuși, dar care totuși se atrag și nu pot sta unul fără celălalt. Seria literară a avut un succes enorm, deoarece este printre singurele care prezintă o relație autentică și mulți cititori s-au regăsit printre rânduri. În prezent, in cinematografe rulează ,,După ce ne-am certat”, dar îți sugerăm să citești întâi cartea și apoi să vezi filmul. 

 

2. Institutul, de Stephen King

Dacă ți-ar plăcea să citești cărți horror, care să te țină treaz și pe care să nu le poți lăsă din mână până când nu afli ce s-a întâmplat cu adevărat, alege titlurile scrise de Stephen King. Este cel mai bun scriitor al genului horror și cu fiecare carte publicată ne surprinde tot mai mult. Institutul prezintă povestea lui Luke,  un copil care este răpit de lângă părinți în toiul nopții și dus într-un Institut. Acolo, avea o cameră foarte asemănătoare celei de acasă, însă fără ferestre. Descoperă că în Institut mai sunt și alți copii ca el, cu puteri neobișnuite, pe care savanții încercau să îi transforme în arme guvernamentale. Luke nu acceptă ce urmează să se întâmple și încearcă să scape. 

 

3. Dintotdeauna tu, de Colleen Hoover

Colleen Hoover este una dintre cele mai apreciate scriitoare contemporane și cu siguranță te vor captiva și pe tine scrierile ei. Dintotdeauna tu este o carte ce se citește ușor și care te va acapara încă de la primele pagini. Prezintă o situație ce se poate întâmpla destul de frecvent în viața reală, iar personajele sunt ușor de îndrăgit. Cartea este despre o mamă și o fiică adolescentă, ce încearcă să își reconsolideze relația după o serie de întâmplări nu tocmai fericite. 

 

4. Pachet Seria Witcher - Set 5 volume, de Andrzej Sapkowski

Dacă ai văzut primul sezon din serialul ,,The Witcher”, cu siguranță trebuie să citești și cărțile până apare sezonul doi. Iar dacă nu ai urmărit serialul, cu atât mai bine, deoarece vei putea să îți imaginezi viziunea scriitorului și apoi să compari cu ecranizarea. Pe scurt, în Witcher sunt prezentate aventurile prin care trece Geralt din Rivia, unul dintre ultimii vânători de monștri de pe continent. 

 

5. Hoțul de cărți, de Markus Zusak

Încheiem seria recomandărilor cu o carte de-a dreptul impresionantă. Acțiunea din Hotul de carti se desfășoară în timpul celui de-al doilea război mondial, când o fată pe nume Liesel fura cărți interzise de către partidul nazist și le citea pe ascuns împreună cu tatăl său adoptiv și un băiețel evreu pe care decid să îl adăpostească și care devine un membru al familiei. Întreaga carte este o metafora pentru modul în care cărțile ne hrănesc sufletul chiar și în cele mai grele timpuri. 

 

Sperăm că ți-au plăcut recomandările noastre!