Tehnologia evolueaza continuu, iar industria usilor nu reprezinta o exceptie de la aceasta regula. De-a lungul anilor au aparut usi din ce in ce mai performante, cu o rezistenta crescuta la diferiti factori externi. Astfel, toate problemele existente la un moment dat si-au gasit deja solutia.

In prezent, nu numai ca usile pot izola foarte bine temperatura si pot feri locuintele si spatiile publice de intrarea prin efractie, dar ele pot impedica pana si raspandirea unui incendiu.

Asadar, daca ai nevoie de usi rezistente pentru orice tip de spatiu, iata tot ce trebuie sa stii despre alegerea usilor industriale si alegerea usilor antifoc!

Cu ce difera usile industriale de cele normale?

Usile industriale sunt folosite intr-o multime de contexte. Acestea sunt ideale pentru spatiile mari, in care fluxul de persoane este foarte mare sau conditiile de lucru pot fi periculoase.

De exemplu, usile industriale sunt perfecte pentru hale si depozite in care sunt pastrate tot felul de materiale, produse si documente importante ale diverselor companii.

De asemenea, usile industriale sunt fabricate din materiale extrem de rezistente, cel principal fiind metalul (otel zincat, aluminiu etc.). Astfel, cumparand o usa industriala ai garantia ca aceasta va fi functionala si va arata impecabil timp de ani intregi, fara a fi nevoie de modificari si reparatii.

Usile industriale pot avea deschidere normala sau culisanta, pe verticala, ceea ce le face potrivite pentru spatiile in care circula utilaje, dar si pentru garaje. Usile industriale pot fi si batante, ceea ce inseamna ca ele pot fi deschise in orice directie. Acest lucru le ofera un plus de versatilitate si usurinta de folosire.

Aceste usi sunt dotate cu sisteme de siguranta superioare fata de o usa obisnuita, pentru uz rezidential. Astfel, usile industriale pot oferi actionare de la distanta, deschidere de urgenta in caz de pana de curent sau alte evenimente neprevazute, precum si sisteme de protectie impotriva accidentelor de munca.

 

Usile antifoc: Alegerea care poate schimba vieti

Acest tip de usi este extrem de util, atat pentru locuinta ta, cat si pentru birouri, sedii ale firmelor, centre comerciale, scoli, gradinite sau spitale. Specialistii spun ca orice institutie, publica sau privata, ar trebui sa dispuna de usi industriale si usi antifoc, pentru a pastra in siguranta persoanele si echipamentele prezente in interior.

Usa antifoc este dotata la interior cu spuma poliuretanica de inalta intensitate sau alt material ignifug, pozitionat sub forma de „sandwich” intre doua foi din metal extrem de rezistent.

Cel mai probabil, deja ai intalnit si ai deschis multe usi antifoc, fara sa stii ca ele au aceasta proprietate. Chiar daca ai impresia ca ele sunt complet diferite fata de alte usi, acestea au, de obicei, un aspect normal.

De regula, usile antifoc sunt fabricate din metal si pot fi vopsite intr-o varietate de culori mate sau lucioase. Ai la dispozitie o multime de variante cromatice, de la cele neutre (tonuri de gri, alb, negru) pana la cele mai viu colorate, potrivite pentru anumite sedii de companie, gradinite, scoli si nu numai.

Usile rezistente la foc pot avea clante standard sau bara antipanica, aceasta din urma fiind folosita cu precadere in zonele cu trafic intens sau frecventate de copii, persoane vulnerabile sau cu probleme locomotorii (in gradinite, scoli, spitale etc.).

De asemenea, usile antifoc pot fi dotate cu manere rezistente si ele la temperaturi inalte, astfel incat usa sa poata fi accesata rapid si sigur in cazul unui incendiu.

Acestea fiind spuse, daca lucrezi intr-unul dintre spatiile mentionate mai sus sau detii un spatiu pe care doresti sa il securizezi, usile industriale si usile antifoc nu trebuie sa lipseasca de pe lista ta cu prioritati.