Unul dintre cele mai populare jocuri ale momentului este și extrem de periculos. Traficanții de droguri ajung să se folosească de popularitatea jocului pentru a ajunge la copii și a-i forța să facă trafic de droguri, potrivit poliției din Marea Britanie. 

Fornite este unul dintre cele mai populare jocuri în rândul adolescenților și nu numai, iar acest lucru a dus la apariția unui trend periculos în Marea Britanie. Potrivit forțelor de ordine de acolo, traficanții de droguri racolează minori prin intermediul rețelelor de socializare și, în schimbul unor v-bucks cu care copiii își cumpără diverse obiecte în joc, îi șantajează să facă trafic de droguri sau să le depoziteze la ei acasă. 

Joacă-l cât mai poți! Unul dintre cele mai populare jocuri video ar putea fi INTERZIS. Care este motivul?

Traficanții profită de faptul că adolescenții nu își permit să dea banii pe acele v-bucks și, speculând dependența de ele și de jocul în sine, îi obligă pe copii să transporte droguri către alte persoane sau să le ascundă. Potrivit forțelor de ordine britanice, traficanții își aleg victime de vârste cât mai mici, sub 12 ani de obicei, pe care le manipulează astfel încât să devină cărăuși de droguri. Poliția a deschis o anchetă după ce a observat un pattern în acest sens.