Relația mamă-fiică este una specială, iar fetele au o mulțime de lucruri de învățat de la cele care le-au dat viață. Iată 16 lucruri pe care orice tipă ar trebui să le ştie de la mama ei.

11 lucruri pe care un bărbat trebuie să le învețe de la mama lui

1. Cum să fie frumoasă

Pentru orice fată, mama e cea mai frumoasă femeie din lume şi va căuta să îi semene cât mai bine. Doar nu o să vrea să semene cu tata... Tocmai de aceea, mamele trebuie să fie foarte atente la aspectul fizic, pentru a da un cât mai bun exemplu fiicelor lor.

2. Cum să "țină" o casă

O femeie trebuie să ştie cum să organizeze totul în casă, pornind de la curățenie şi terminând cu finanțele. Evident, fetele nu trebuie să fie presate cu astfel de detalii încă de mici, dar unele lucruri pot fi învățate chiar şi în joacă.

3. Cum să se poarte cu copiii mici

Instinctul matern se şi educă, aşa că orice fată va avea față de copiii mici comportamentul pe care mama l-a avut față de ea sau de frații ei. Mare atenție la detalii!

10 întrebări pe care orice fată ar trebui să i le pună mamei

4. Să aibă mereu încredere în ea

Orice fată trebuie să ştie că este frumoasă, bună şi importantă. Iar asta se deprinde cel mai bine de la mama şi nu ține doar de a spune aceste lucruri, ci de a fi şi un bun exemplu. O mamă lipsită de încredere de sine va avea o fată care îi va semăna perfect.

5. Să glumească

Pentru o perioadă, copiii înregistrează tot ce le spun părinții. Aşa că simțul umorului fin se poate educa.

6. Cum să gătească

Cel mai bun "condiment" pe care îl poți folosi sunt sfaturile de la mama.

10 lucruri pe care orice fată ar trebui să le învețe de la tatăl ei

7. Cum să se îmbrace cu bun gust

8. Cum să-i facă pe alții fericiți fără să uite de ea

O femeie trebuie să ştie cum să-i facă pe alții să zâmbească fără ca ea să uite cum să facă asta şi fără compromisuri care să o facă pe ea nefericită.

9. Că are voie să nu fie de acord cu alții. Chiar şi cu mama!

Oamenii trebuie să ştie să-şi susțină punctul de vedere şi să aibă curaj să spună ce cred. Oricând şi în fața oricui. Asta face o femeie puternică.

VIRAL. Scrisoarea pe care orice copil ar trebui să o trimită mamei sale

10. Că e OK să îşi asume riscuri, cu condiția să înțeleagă consecințele

Nu trebuie să te temi să iei o decizie, dar trebuie să ştii şi ce ai de făcut dacă rezultatul nu e cel aşteptat. Şi nu e vorba de programarea a tot ceea ce faci, ci de a ştii să găseşti cele mai bune soluții în orice situație.

11. Să nu se subestimeze şi să nu îi lase pe alții să o facă

Nu ai nevoie de aprobarea altora pentru a face ceva în viață decât dacă asta este scris undeva. Orice prejudecată care spune că femeile nu pot face ceva anume doar pentru că nu sunt bărbați, nu sunt populare sau nu sunt fotomodele trebuie să fie mai degrabă o provocare, decât o barieră.

12. Să iubească şi să o arate

O vorbă spune că o inimă care nu se frânge nu ştie să iubească. Aşa că nu trebuie să-ți fie frică să iubeşti sau să arăți că iubeşti. Vei pierde multe momente frumoase din viață dacă îți activezi în mod exagerat spiritul de conservare.

13. E mai bine să înveți din greşeli decât să le ştii pe toate dinainte

Care ar mai fi farmecul vieții dacă totul s-ar întâmpla ca la carte?

14. Să îşi recunoască greşelile

Chiar dacă e dificil să laşi mândria deoparte, a ştii să spui "am greşit" şi "îmi pare rău" este o virtute, nu o slăbiciune.

15. Că e OK să plângă

Lacrimile nu sunt un semn de slăbiciune, iar înfrânarea lor nu este decât o negare a propriilor sentimente. Şi oricum nu le poți opri pentru o veşnicie. Dacă simți nevoia să plângi, e în regulă să o faci, pentru că este parte din "vindecarea" unei probleme.

16. Mama ştie cel mai bine

În ochii oricărei fete, mama este un fel de magician care face orice durere şi orice problemă să dispară. Pentru că ştie cum! Şi pentru că va fi întotdeauna gata să asculte.