Dacă ți-ai făcut un obicei din a te inspira de pe Instagram atunci când vine vorba de makeup, e bine să știi că nu tot ceea ce vezi acolo este potrivit tenului și vârstei tale. Iată câteva greșeli pe care ar fi bine să le eviți!

Când vine vorba de makeup, majoritatea fetelor sunt tentate să meargă pe ideea cu cât mai mult, cu atât mai bine. Nu mai este demult la modă stratul gros de fond de ten și nici culorile vii și stridente purtate în mijlocul zilei. Dacă nu stăpânești foarte bine arta machiajului, poți urmări câteva conturi de Instagram ale unor makeup artiste de la noi care îți vor fi de folos.

Beauty time | Opt conturi de Instagram cărora le poți da follow dacă îți place makeup-ul

Dacă ești deja o maestră a pensulelor, atunci trebuie să știi că sunt anumite greșeli care nu vor face decât să îți îmbătrânească tenul și să îți adauge câțiva ani în plus. Cine ar vrea asta?

Uite ce trebuie să eviți în rutina ta de makeup:

1. Nu folosi o nuanță de ruj mult mai închisă decât tenul tău

2. Încearcă să folosești un fond de ten cât mai apropiat de nuanța ta naturală. Cu siguranță nu te va avantaja nici o nuanță mult mai deschisă sau mult mai închisă

3. Nu uita de sprâncene! De cele mai multe ori, ele sunt cheia unui look reușit, așa că puțină conturare a lor nu strică niciodată

4. Nu folosi o culoare de blush mult prea închisă, te va face să pari mult mai old decât ești. Îți dăm un sfat: dacă nu știi ce nuanță de blush să alegi, ciupește-te un pic de obraji și încearcă să găsești o nuanță care să se potrivească cu cea a tenului în acel moment.