Ți s-a întâmplat vreodată să vrei să citești mesajele de pe WhatsApp, dar să nu ai chef să răspunzi? Ei bine, află că poți face asta fără să pară că ai dat cu ”seen” și fără să pari nepoliticos față de cel pe care-l lași cu ochii în soare, în așteptarea unui răspuns. 

Scuza ”Nu am văzut mesajul” poate fi cam greu de crezut, mai ales dacă vorbim despre aplicații precum WhatsApp sau Facebook Messenger, unde cel care trimite mesajul poate vedea când l-ai citit. Dacă folosești WhatsApp, probabil știi deja că ai trei notificări: în momentul în care ai trimis mesajul apare o bifă, când celălalt primește mesajul apare și a doua bifă, iar când l-a citit, cele două bife devin albastre. Ei bine, poți citi mesajele fără ca celălalt să știe acest lucru și fără ca lui să îi apară bifele albastre și există mai multe modalități prin care o poți face.

Prima ar fi să dezactivezi din setări această opțiune, dar în acest caz, nici tu nu vei mai ști când ceilalți au citit mesajele de la tine. A doua modalitate ar fi să setezi ca mesajele din WhatsApp să îți apară ca notificări în bara de sus a telefonului și le poți vedea și citi acolo, fără să fie nevoie să le deschizi. O altă opțiune ar fi să îți oprești conexiunea la internet, atât la WiFi cât și la datele mobile și să intri apoi în WhatsApp pentru a citi mesajele. Practic, mesajele primite s-au încărcat, dar dacă le deschizi fără să fii conectat la internet, ele nu apar ca fiind citite.