Ieri, la zi aniversară, românii au ales Antena 1, stația impunându-se ca lider detaşat de audiențã, la nivelul întregii zile, pe toate categoriile de public. Ieri, Antena 1 a fost urmãritã în medie cel puțin un minut, de peste 7 milioane de telespectatori unici, la nivelul întregii țãri. Neatza cu Răzvan şi Dani, Observator 12, Mireasa, Râzi cu RoaST de ziua noastră, ediția specială Chefi la cuțite, dar şi Observator 23 s-au impus ca lider detaşat de audiență!

Astfel, conform Kantar Media, Antena 1 a fost cel mai urmărit post de televiziune la nivelul întregii zile (Whole Day - 02:00 – 26:00) pe publicul din mediul comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, și a obținut, în medie, 3.6 puncte de rating şi 24.6% cota de piațã. Poziția secundã a fost ocupatã de Pro Tv cu 3.2 puncte de rating şi 21.9% cota de piațã. Şi în mediul urban, Antena 1 a fost prima opțiune a telespectatorilor întreaga zi, obținând un rating mediu de 4 puncte şi 18.7% cota de piațã. Poziția secundã a fost ocupatã şi de aceastã datã tot de Pro TV, cu 3.7 puncte de rating şi 17% cota de piațã. Ierarhia se pãstreazã şi la nivelul întregii țãri, cei mai mulți telespectatori alegând sã urmãreascã programele Antenei 1, care a înregistrat astfel, pe Whole Day 4.3 puncte de rating şi 18.4% cota de piațã.  

Aniversarea de 28 de ani a început, ieri, la Antena 1 încă de la primele ore ale dimineții, cu o ediție specială a emisiunii Neatza cu Răzvan şi Dani, care s-a impus ca lider de audiență, la nivelul publicul comercial cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, și a obținut, în medie, 2.8 puncte de rating şi 27.1% cota de piațã. „Astăzi este o emisiune festivă pentru că Antena 1 face 28 de ani. Dacă ar fi o ființă vie, noi i-am mâncat 14 ani din viață”, a spus Dani Oțil. ”Am stat mai mult la Neatza aproape la fel de mult cât am stat la mama acasă”, a completat Răzvan Simion.

Cu invitați unul şi unul, dar şi cele mai importante ştiri ale dimineții, Observator 12 a fost şi el prima opțiune a telespectatorilor din mediul comercial, jurnalul înregistrând 2.8 puncte de rating şi 24.6% cota de piață. Poziția secundă a fost ocupată de Kanal D, cu 1.7 puncte de rating şi 15% cota de piață. Distracția şi voia bună au continuat în casa Mireasa, acolo unde concurenții, alături de invitații speciali Andrei Garici şi Dan Ţuțu, foşti concurenți iUmor, s-au întrecut în roast-uri, în zi de sărbătoare pentru postul Antena 1. Emisiunea Mireasa s-a impus ca lider detaşat de audiență, la nivelul tuturor targeturilor şi a înregistat pe publicul din mediul comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, în medie, 2.5 puncte de rating şi 19.3% cota de piațã. Poziția secundã a fost ocupatã de Pro Tv cu 2.1 puncte de rating şi 16.4% cota de piațã. 

Telespectatorii au rămas alături de Antena 1 pentru a sărbători în familie, cu un festival de râs şi distracție. Mihai Morar şi Daniel Buzdugan au spus „Râzi cu RoaST de ziua noastră!”, iar lor li s-au alăturat vedetele Antena 1 care au luat la <roast> chiar emisiunile stației. Ediția specială Râzi cu RoaST de ziua noastră! s-a impus ca lider detaşat de audiență, la nivelul tuturor targeturilor, şi a înregistat pe publicul din mediul comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, în medie, 4.9 puncte de rating şi 25.6% cota de piațã. Poziția secundã a fost ocupatã de Pro Tv cu 3.8 puncte de rating şi 19.6% cota de piațã. 

Tot aseară, la Antena 1, concurenții Asia Express – Drumul Împăraților au trecut la bancuri, sub îndrumarea celor 3 chefi:  Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu, într-o ediție specială a emisiunii Chefi la cuțite, care s-a impus ca lider detaşat de audiență, la nivelul tuturor targeturilor. Astfel, conform Kantar Media, Antena 1 a fost cel mai urmărit post de televiziune la nivelul publicului din mediul comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, și a obținut, pe perioada difuzării Chefi la cuțite (20:23-23:58), o audiență medie de 8.5 puncte de rating și o cotă de piață de 27.5%, fațã de urmãtorul clasat, Pro TV, ce înregistra atunci 7.8 puncte de rating și o cotă de piață de 25%. Și în mediul urban, Chefi la cuțite a fost prima opțiune a telespectatorilor, înregistrând 8.5 puncte de rating şi 21.2% cotã de piațã. Poziția secundã a fost ocupatã de Pro TV, care la nivelul aceluiaşi target şi în acelaşi interval orar înregistra 6.8 puncte de rating şi 17.1% cota de piațã. Și la nivelul întregii țări, cei mai mulți telespectatori au ales să urmărească ediția specială Chefi la cuțite, show ce a fost lider de audiență cu o medie de 7.8 puncte de rating și 18.9% cota de piață. 

Edițiile speciale de sărbătoare continuă la Antena 1 astăzi, de Sfântul Andrei şi mâine, de Ziua Națională a României.