Tehnologia și digitalizarea sunt pe cale să găsească soluții la problemele actuale din diverse domenii. Digitalizarea și noile tehnologii au succes în mai multe sectoare precum transportul, educația, justiția, administrația, asigurările, managementul companiilor, modă și multe altele. Acum, aceste două lucruri, își fac loc din ce în ce mai mult în lumea medicală cu conceptul de cabinet tehnologizat și digitalizat. Despre ce e vorba? Care este viziunea acestui nou tip de practică medicală și cum ajută pacientul? Care sunt câștigurile așteptate din digitalizarea lumii medicale?

 

Practica medicală conectată înseamnă sfârșitul lipsei consultaților medicale?

 

Digitalizarea este foarte prezentă în domeniul medical, la fel ca și aparatura nouă, dotată cu tehnologii revoluționare. Dar înseamnă sfârșitul lipsei consultațiilor medicale? Miza ambițioasă este să putem comunica cu medicul peste tot și în orice moment. Acest lucru face posibilă lupta eficientă împotriva lipsei consultației medicale. Cererea puternică de îngrijire medicală este o problemă majoră în zonele rurale, în special în locații mai izolate. 

Acestea sunt regiuni care au mai puțini medici sau nu au deloc specialiști în sănătate. În plus, există persoane care se pot deplasa cu greu la un medic sau care nu doresc să meargă de fiecare dată când există o presupusă problema. Noile tehnologii ajută apoi la rezolvarea unei astfel de probleme. Practica conectată este ca un remediu împotriva saturației serviciilor de urgență. 

Medicii evită zonele montane, rurale sau periurbane din diverse motive. Pacienții din aceste zone sunt în pierdere din cauza lipsei sau calității slabe a îngrijirii acordate. Cealaltă problemă din sectorul sănătății este îmbătrânirea profesioniștilor din domeniul sănătății. Este nevoie de aproape ani de zile pentru pregăti un medic. Așa că, obiceiurile sunt în curs de schimbare odată cu digitalizarea serviciilor de sănătate.

 

Provocările practicii medicale conectate

 

Practică medicală conectată este o alternativă promițătoare contra lipsei de asistență medicală. Este esențial să schimbăm obiceiurile pentru a le respectă. Practica conectată este un instrument destinat medicilor și pacienților. Ei profită de progresele tehnologice pentru a răspunde profesional, fiabil și precis la anumite indicații. Totul se face online printr-un software simplu. Desigur, totul este făcut pentru a proteja datele personale ale pacienților. Prin urmare, acest lucru necesită o schimbare semnificativă de viziune pentru medic. Obișnuiți cu contactul uman, multora le este greu, fie că vorbim de medici, fie că vorbim de pacienți. 

 

Cu toate acestea, toate ingredientele sunt combinate pentru a face această trecere cât mai simplu posibil. Această este singură schimbare, deoarece toate celelalte lucruri legate de consultare sunt la fel. Teleconsultarea vă permite să câștigați flexibilitate în consultație fără a compromite calitatea asistenței dvs. Ca să nu mai vorbim că teleconsultația permite, de asemenea, pacientului să nu mai sufere de flagelul sălii de așteptare. În plus, acum există aparate conectate la internet pentru a face, de exemplu, un EKG, dermatoscoape pentru controlul pielii și alte device-uri, unele la prețuri foarte bune, pe care chiar pacienții le pot achiziționa, astfel încât să își automonitorizeze starea de sănătate și să se conecteze cu medicul curant. Prin intermediul acestor aparate ce folosesc cea mai bună tehnologie, pacienții vor fi în legătură cu medicii, transmițându-le digital rezultatele, astfel încât medicii să pună un diagnostic și să vadă dacă este cazul de o intervenție față în față, de prescripția unui medicament sau nu este nevoie de nimic spectaculos. Astfel de dispozitive sunt disponibile la hmdmedical.uk.com. Desigur, aceste dispozitive și multe altele pot fi achiziționate în cabinetele medicale, acolo unde medicii își doresc să aibă cea mai nouă tehnologie și aparatură. Tehnologia, de asemenea, îi mai poate ajută pe medici și în alte contexte. De exemplu, să spunem că au o situație medicală a unui pacient și nu sunt siguri de diagnostic. Trimițând imaginile sau rezultatele consultației, se pot sfătui cu un alt coleg care se află în alt oraș sau chiar în altă țară. În contextul actual, ideea de a folosi consultația cu ajutorul tehnologiei, câștigă încet, încet teren. 

 

Consultația cu ajutorul tehnologiei și consultația online

 

Un cabinet medical cu aparatură de ultimă generație va fi mult mai apreciat de către pacienți. De ce? Pentru că acest tip de aparatură este de ajutor, mai ales că astfel se poate oferi un diagnostic mult mai precis. Să dăm un exemplu: un monitor EKG de buzunar. Un asemenea apart, comercializat de hmdmedical.uk.com poate fi util în ambele cazuri. Ca și tehnologie, cu un aparat de dimensiuni reduse, se poate face un consult sigur și cu rezultate bune. Dacă acest aparat este deținut de pacient, acesta are posibilitatea de a trimite prin internet rezultatul către medicul curant. Nu-i așa ce este ceva extraordinar? Și exemplele de astfel de situații sunt multe. Intrând pe site-ul hmdmedical.uk.com puteți descoperi întreaga gama de produse  și dispozitive pentru cabinetele medicale umane, dar și veterinare!

 

Probleme de depășit și perspective

 

Decalajul digital pare a fi un paradox insurmontabil cu telemedicină. Consultarea la distanță necesită mai ales o conexiune la internet. Din păcate, harta desenată pentru lipsurile medicale este cea a regiunilor care nu au încă condiții de internet, unele neavând nici curent electric. Îmbunătățirea conexiunii la internet și legarea la rețeaua de electricitate este o condiție prealabilă pentru telemedicină. Această consultație online sau cu ajutorul tehnologiei, nu va funcționa dacă nu sunt dezvoltate și aceste sectoare. Acest tip de consultație poate fi de un real ajutor pentru persoanele care se află la distanțe mari de medicul curant sau care, poate din cauze naturale, nu pot să ajung la cel mai apropiat cabinet.

 

Telemedicina și folosirea tehnologiei sunt două lucruri în plină expansiune în România. În ultimii ani, experiențele s-au înmulțit și pentru tânăra generație de medici, aceste lucruri pot fi mult mai naturale. Sănătatea legată de digitalizare și tehnologie va însema renașterea actului medical.