Da, știm, știm:  avem doar vârsta pe care o avem în minte și suflet. Dar de la un moment dat, suntem, mai presus de toate, destul de maturi pentru a fi un individ responsabil, care privește realitatea (și garderoba lui) în față și care acceptă să renunțe la anumite atribute regresive: pe scurt, să fim adulți. Iată mai jos un scurt ghid al pieselor la care poate ar fi timpul să renunți odată cu împlinirea vârstei de 40 de ani, dar și cu ce poți înlocui aceste piese.

Joggeri

Să porți joggeri în afara sălii de fitness, la 25 de ani, e îndrăzneț. La 40 de ani, poate deveni ușor passe. Pe lângă o anumită neglijență de care probabil vei da dovadă, va contribui efectiv la ștergerea tuturor efectelor cremei anti-îmbătrânire pe care o aplici ascultător în fiecare zi. Practic, joggerii te fac să pari mai în vârstă decât ești. Îi poți păstra pentru sala de sport, un picnic la pădure sau drumeții. Dacă cauți, însă, pantaloni consofrtabili, optează pentru cei din materiale fluide, precum mătase, vâscoză sau in.

Tricouri damă cu logo oversized

Acele tricouri dama cu logo oversized ce par a fi dintr-un videoclip hip hop sau care par a aparține unui adolsecent trebuie uitate. În schimb, optează pentru tricouri damă simple sau cu mesaj minimalist pe care le vei putea combina ușor cu alte elemente din garderoba ta. Există o mulțime de tricouri damă elegante și perfecte, care te vor face să arăți mereu la modă.

Blugi scurți

Nimeni nu-ți interzice să îți etalezi picioarele după ce ai împlinit 40 de ani, însă să porți o pereche de blugi mini, incredibil de scurți, poate fi o alegere total nepotrivită. În mare parte din timp, acest tip de pantaloni sunt prea scurți și dezvăluie mai mult decât ar trebui. Ideal este să lăsați puțin loc imaginației, iar blugi mini nu fac deloc asta. Poți, desigur, să optezi pentru blugi scurți din denim stil bermude sau îți poți tăia chiar tu o pereche veche de blugi la o lungime potrivită.

Hanorace damă sport

Ca și în cazul unor tricouri damă, și atunci când optați pentru hanorace damă, trebuie să le uitați pe cele cu logo supradimensionat, foarte sport, care seamănă cu echipamentul unui fotbalist. În schimb, optați pentru hanorace damă cu elemente fine, dantelă, satin sau chiar catifea, elemente care le oferă un plus de eleganță. Dacă chiar aveți nevoie de hanorace damă în garderobă, alegeți-le pe cele stilate, care nu dau impresia că ați ieșit la alergat.

Crop top

Crop topul este la fel ca pantalonii scurți: lasă prea mult la vedere. De asemenea, aspectul Lolitei la 40 de ani nu este chiar cel mai bun pe care îl poți face. Dacă tinerețea din în anii 90 ți-a iertat cu bucurie această farsă, maturitatea te va face să plătești pentru ea cu priviri dezaprobatoare nuanțate de considerații pseudo-freudiene. A invidia look-ul fiicei tale este un lucru, a fura look-ul vedetei tale pop preferate este pur și simplu ciudat. Un top cu decupaje fine sau detalii translucide este mai potrivit și mai sugestiv decât un abdomen gol.

Rochia bodycon

Arata cele mai mici curbe ale corpului, iar dacă este aleasă bej sau nude, dă literalmente impresia că ești goală. Pentru că însuși principiul îmbrăcămintei este tocmai acela de a-ți acoperi măcar corpul, favorizăm piesele care ne îmbracă mai mult decât ne dezbracă. Poți opta, mai de grabă, pentru o rochie potrivită în talie și umeri, care îți va spori curbele cu mult mai multă glamour și eleganță decât o rochie bodycon foarte strâmtă și inconfortabilă.

Nu îți poate spune nimeni ce să porți și care ar trebui să fie stilul tău vestimentar. Poți purta în continuare multe piese moderne, fresh, atâta timp cât o faci într-un mod elegant. Fiecare vârstă îți permite să experimentezi cu anumite piese și ținute.