Fiecare vrem ca totul sa iasa perfect atunci cand organizam o petrecere, iar din acest motiv, pregatirea evenimentului devine deseori un motiv de stres. La un moment dat poate incepe sa ti se para ca mai sunt atatea lucruri de facut intr-un timp atat de scurt, te precipiti, intri in panica, iar din momentul acela toate iti ies pe dos.

Asta se intampla atunci cand nu ti-ai facut un plan bine stabilit, cu pasii de urmat, iar noi iti venim in ajutor cu cateva sugestii de care trebuie sa tii cont cand vrei sa dai o petrecere.

 

Ce fel de petrecere vrei sa fie

De obicei, petrecerile se organizeaza pentru a sarbatori un eveniment care poate fi de mai mare sau mai mica importanta sau amploare. In functie de evenimentul pe care il sarbatoresti, trebuie sa alegi si genul de petrecere pe care vrei sa o organizezi. Astfel, trebuie sa te decizi daca vei da petrecerea acasa sau vei inchiria un spatiu, daca va fi un eveniment la care invitatii sa vina „la costum” sau daca vrei o petrecere dementa, cu dansuri pe mese si bautura la liber. Cum spuneam, alegerea tine de tipul evenimentului dar si de modul in care tie si prietenilor tai va place sa va distrati.

 

Stabilirea datei si a listei de invitati

Urmatorul pas este sa stabilesti data la care va avea loc petrecerea, iar asta trebuie sa o faci cu ceva timp inainte, astfel incat sa ai ragazul necesar pentru toate pregatirile. In aceeasi perioada, trebuie sa intocmesti si lista invitatilor, dupa care sa ii anunti cu cateva saptamani inainte, pentru a nu-si face alte planuri. Ar fi bine sa ii rogi sa iti confirme participarea pana la o data anume, astfel incat sa stii exact pe cine te bazezi  la momentul respectiv.

 

Meniul

Stabilirea meniului depinde iarasi de genul de petrecere pe care vrei sa o organizezi. Daca e vorba de o petrecere la restaurant, ai nevoie de un meniu elaborat, cu mai multe feluri, iar subiectul trebuie discutat din timp cu personalul localului.

Pentru o petrecere acasa, poti alege meniul tinand cont de preferintele personale, dar si ale invitatilor. Cel mai lejer ar fi un bufet suedez, pentru ca invitatii se vor servi singuri si nu vei avea decat grija amenajarii mesei pe care sa asezi mancarea.

 

Cumparaturile

Dupa ce ai pus la punct meniul, fa o lista cu toate cele necesare, tinand cont de numarul de persoane care ti-au confirmat prezenta. Nu te rezuma strict la atat, pentru ca mereu mai apar 2-3 invitati surpriza si nu ai vrea ca cineva sa ramana cu farfuria sau paharul gol.

Lista de cumparaturi trebuie sa cuprinda doua rubrici distincte, anume cea pentru mancare si cea pentru bauturi. In acest din urma caz, iti sugeram sa comanzi tot ce iti trebuie de la magazinul de bauturi Nitela, iar in cel mai scurt timp vei primi coletul acasa.

 

Muzica

Este un ingredient care nu trebuie sa lipseasca de la nicio petrecere, asa ca trebuie sa ii acorzi atentia cuvenita. Daca vrei sa lasi acest aspect pe seama cuiva care se pricepe mai bine, poti sa apelezi la serviciile unui DJ, care va asigura si toata aparatura de sonorizare. O astfel de solutie este recomandata pentru petrecerile cu multi invitati si este nevoie de cineva experimentat, care sa intretina atmosfera.

Pentru o petrecere acasa, poti folosi calculatorul, laptopul, sau un smart TV. In acest caz, poti face un playlist cu muzica pe care o ai in calculator sau poti sa apelezi la YouTube ori alte canale de streaming.

 

Acestia sunt pasii dupa care sa te ghidezi daca vrei sa organizezi o petrecere reusita, iar in final nu putem decat sa iti uram Bafta si Distractie Placuta!